Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός


Υπό μερικό έλεγχο -εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής- έχει τεθεί η πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι σε Κρανούλα-Κρύα. Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε από την πυροσβεστική εμπρηστικός μηχανισμός.

Πρώην συνεργάτης του Γ. Παπαντωνίου σε καρτέλ διακίνησης Βολιβιανής κοκαΐνης


Τραπεζικό στέλεχος και πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπως αποκαλύπτει το Crimes on air συνελήφθη στην Φλώρινα για λαθρεμπόριο 123 κιλών κοκαΐνης. Την σύλληψη για την παρτίδα κοκαΐνης που προέρχεται από την Βολιβία έκανε το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής.
Πρόκειται για τον Ν.Σ που τώρα είναι διευθυντής σε υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Μακεδονία και ο οποίος μαζί με υφιστάμενό του τραπεζικό υπάλληλο, ανέλαβαν να μεταφέρουν στα Σκόπια το κοντέινερ που στις 19 Ιουνίου είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στην υπόθεση εμπλέκεται και τελωνιακός

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κρανούλα


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Κρανούλα Ιωαννίνων. Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο βρίσκονται πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις και ο διοικητής των Π.Υ. Ηπείρου κ. Σταυρόπουλος. Δύο καναντέρ και το ελικόπτερο Έρικσον, βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη μάχη που δίνουν με τις φλόγες.

ΝΔ: Γεφύρι της Άρτας το ΕΣΠΑ


"Αφού για 18 μήνες έκαναν το ΕΣΠΑ, γεφύρι της Άρτας, τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι αισιόδοξες δηλώσεις του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων Υπουργών. Πράγματι, χρειαζόμαστε την αισιοδοξία, μόνο που αυτή πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια και να συνοδεύεται από συστηματική προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων. Η Νέα Δημοκρατία εύχεται, φυσικά, να πετύχει η προσπάθεια για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς τώρα το έχουμε ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι:
-Η Ελλάδα, παρά τους κατά καιρούς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, έχει κατρακυλήσει ως προς τις απορροφήσεις κονδυλίων στην 20ή θέση μεταξύ των 27 κρατών –μελών της ΕΕ.
-Οι μέχρι στιγμής κυβερνητικές υποσχέσεις για θεσμικές παρεμβάσεις με σκοπό την επιτάχυνση των προγραμμάτων (κορυφαίο παράδειγμα ο νόμος 3840/10) δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό, άλλωστε, θεωρήθηκε από τις Βρυξέλλες επιβεβλημένη η τεχνική συνδρομή με κοινοτικούς εμπειρογνώμονες. 
-Χρειάστηκαν στην κυβέρνηση 18 μήνες για να έρθει στα λόγια της Νέας Δημοκρατίας και να κάνει, λόγω της κρίσιμης συγκυρίας, διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για αύξηση του κοινοτικού ποσοστού συνδρομής και μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
-Αυτό που αρχικά παρουσιάστηκε ως «νέο σχέδιο Μάρσαλ» αποδεικνύεται τελικά ότι είναι το ΕΣΠΑ με τις, εδώ και καιρό, αναγκαίες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις, η δυνατότητα δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που υφίστατο ούτως ή άλλως και τα «ομόλογα έργων», τα οποία αφορούν όλες τις χώρες της ΕΕ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, χωρίς εξωραϊσμό και χωρίς καταστροφολογία.
Η κυβέρνηση, με βάση τα νέα δεδομένα, θα πρέπει να συγκεντρωθεί στη δουλειά της. Οι επικοινωνιακές ασκήσεις δεν θα την οδηγήσουν πουθενά, όπως δεν την οδήγησαν και μέχρι σήμερα. Από εδώ και πέρα, χρειάζεται συστηματική προσπάθεια με χρονοδιαγράμματα και στοχοδιαγράμματα. Για τις διαδικασίες, για τις συμβασιοποιήσεις έργων, για τις εκταμιεύσεις πόρων.  Η κυβέρνηση πρέπει να θέτει συγκεκριμένους στόχους, ανά έτος και ανά εξάμηνο. Να δεσμευτεί με αυτούς τους στόχους και να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Δημόσιας Διοίκησης και της ΜΟΔ προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μια Ελλάδα παγκόσμιος γίγαντας που την ...χαρίζουν

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδακινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;

Ο Οικονόμου ελπίζει... να μη διατηρηθεί κι άλλο στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός!


Σε φάση... ιδεολογικής ωρίμανσης φαίνεται ότι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς το τελευταίο διάστημα παραδέχονται και δημοσίως ότι ο Σοσιαλισμός... πέθανε. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε προχθές στο ραδιόφωνο 9 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου.
"Δεν πρέπει το κράτος να οργανώνεται με τρόπο που να βολεύει συνεχώς το πελατειακό του σύστημα. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει ν’ αλλάξουμε. Το tango θέλει δύο και το tango αυτό μας τελείωσε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αποσοβιετικοποίηση της πολιτικής μας δράσης.Ο σοσιαλισμός έχει χαθεί από χρόνια. Ελπίζω να μη διατηρηθεί και άλλο στη χώρα γιατί έχει διατηρηθεί αρχικά. Δεν είναι σοσιαλισμός αυτό. Είναι άνιση διακυβέρνηση προς όφελος του παρασιτισμού", είπε με νόημα...
Ας το πει κάποιος και στον Παπανδρέου, που νομίζει ότι εφαρμόζει σοσιαλιστική πολιτική...

Η Πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε ... Κρανίου τόπο, αλλά ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφέρεται.....


Κατακαλόκαιρο και όπου κι αν γυρίσουμε το κεφάλι μας βλέπουμε .... κρανίου τόπο... Μαγαζιά κλειστά, εστιατόρια και καφετέριες άδεια, κόσμο, στην παραλία, που παίρνει φαγητό από το σπίτι, τάπερ με τα κεφτεδάκια, για να γλιτώσει κάποια χρήματα...  Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι... δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους. Αγοραπωλησίες δεν γίνονται, σπίτια δεν κτίζονται... Καθημερινά, απολύεται κόσμος.... Επιστροφή σε παλιούς χαλεπούς καιρούς, που θέλαμε να πιστεύουμε, πως είχαν φύγει ανεπιστρεπτί... Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα: "Από πού θα εισπράξει χρήματα το κράτος, για να υλοποιηθούν οι όροι του όποιου Μνημονίου υπέγραψε;;; Από τους άνεργους ή από τους ελεύθερους επαγγελματίες, που οι περισσότεροι δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους;;;; Από ποιούς θα εισπράξουν το ηυξημένο ΦΠΑ και τους ηυξημένους φόρους, όταν δεν υπάρχουν συναλλαγές και δουλειές και, κατ' επέκταση και κατανάλωση;;;;" Η απάντηση είναι μια: Από τους μονίμως πληρώνοντες  μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους οποίους θα ξεζουμίσουν και πάλι.... Αλλά κι αυτοί πόσο μπορούν να αντέξουν;;; Τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και γι' αυτούς....΄Οπως λέγεται, η χώρα μας χρειάζεται 62 δισ. Ευρώ τον χρόνο, για τις υποχρεώσεις της και αυτό το ποσό, με βάση τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές της, πρέπει να μειωθούν στα.... 31 δισ. Ευρώ... Αυτό σημαίνει, πως οι συντάξεις και οι μισθοί μας θα περιορισθούν στο .....μισό και βάλε.... Το εάν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε είναι ένα θέμα ... άνευ ενδιαφέροντος και για τους νυν κυβερώντες και για την Τρόϊκα και για το ΔΝΤ.... Αυτοί έχουν εξασφαλίσει τα συμφέροντά τους και την .... καλοπέρασή τους.....

Ε.Γ.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΔΩΔΩΝΗ»

Οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί Ηπείρου σας καλούν ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9 ΜΜ στο πάρκινκ του εργοστάσιου ΔΩΔΩΝΗ στην γιορτή στήριξης του κτηνοτροφίας και του αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Δωδώνη.Είσοδος- χορός ελεύθερα , φαγητό δωρεάν.Φιλική συμμετοχή καλλιτεχνών:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΟΣΠΥΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΡΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΣ
Χορευτικό του συλλόγου Κατσικάς
Καθώς και πλήθος άλλων καλλιτεχνών

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι ψεύτες και απατεώνες του ΠΑΣΟΚ


Ο Ανδρέας, η Δήμητρα και η χρεοκοπία


"η χρεοκοπία της Ελλάδας δρομολογήθηκε την περίοδο αυτή"
 Πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στην ταραχώδη περίοδο του 1989 και στα σκάνδαλα της εποχής Κοσκωτά, κάνει το μεγάλης κυκλοφορίας γαλλικό περιοδικό Paris Match.
Το περιοδικό με τον τίτλο «Ο Παπανδρέου και η αεροσυνοδός» περιγράφει τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με την εντυπωσιακή τότε Δήμητρα Λιάνη, και σκιαγραφεί τον πρωθυπουργό της αλλαγής σαν ένα διονυσιακό ηγέτη, επιρρεπή στην ελευθεριότητα, τη διαφθορά, αλλά και στον κυνισμό της εξουσίας χωρίς αρχές.
Το Paris Match θεωρεί ότι η διακυβέρνηση Παπανδρέου, που στηρίχθηκε στον λαϊκισμό, έφερε στην εξουσία διψασμένα για πλουτισμό μεσοστρώματα της επαρχίας που είχαν μείνει στο περιθώριο μετά την ήττα της Αριστεράς στον εμφύλιο πόλεμο και είχαν συμπιεστεί από την μετεμφυλιακή ελληνική Δεξιά. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η χρεοκοπία της Ελλάδας δρομολογήθηκε την περίοδο αυτή.

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι!
Επιτρέψτε μου αρχικά να θέσω έναν προβληματισμό. Όντως, είμαστε για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές. Όπως στο ΧΥΤΑ Ελληνικού, το ίδιο συνέβη και στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, άλλη θέση επιλέχθηκε και αλλού κατασκευάστηκε ο ΧΥΤΑ, χωρίς να επιτευχθεί και εκεί η κοινωνική συναίνεση. Κι αυτό έγινε με κύρια ευθύνη των πολιτικών. Ποιος είναι τελικά ο ρόλος μας; Γιατί μας ψηφίζουν; Ποια συμφέροντα καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε; Ποια η αξιοπιστία μας; Και τέλος, γνωρίζουμε αυτό που λέγεται ευθιξία;
Ερχόμενη στο δια ταύτα, κατανοώ τη δίκαιη αντίδραση των κατοίκων και των φορέων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού. Η κατάσταση που επικρατεί όμως στο Λεκανοπέδιο με τον ΧΑΔΑ της Δουρούτη δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εσείς το ζείτε καθημερινά. Ο ΧΑΔΑ εγκυμονεί κίνδυνους τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον, σε περίπτωση π.χ. πυρκαγιάς.
Θεωρώ πως ο ΧΥΤΑ Ελληνικού πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, ο οποίος προέβλεπε τη λειτουργία τεσσάρων ΧΥΤΑ στην Ήπειρο. Αν θέλουμε να μιλάμε για μία ενιαία Περιφέρεια Ηπείρου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν πολιτικές δεσμεύσεις και εξαιρέσεις (και ιδιαίτερα από διορισμένους Γ.Γ.) ή εκβιαστικά διλήμματα του τύπου λειτουργία του ΧΥΤΑ για τρία ή για δέκα χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει άλλο καθεστώς για τους ΧΥΤΑ Βλαχέρνας και Καρβουναρίου και άλλο για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, λες και εμείς οι Θεσπρωτοί, οι Αρτινοί ή οι Πρεβεζάνοι είμαστε αποπαίδια της περιφέρειας.
Ο κάθε ΧΥΤΑ δε, αφού μετατραπεί σε ΧΥΤΥ και με τη δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας ΑΣΑ θα δέχεται τα υπολείμματα της περιοχής του και μέρος αυτών της Πρέβεζας. Δεν μπορεί ο όγκος των σκουπιδιών των Ιωαννίνων, που αποτελεί τον κύριο όγκο των σκουπιδιών της Ηπείρου, να μεταφερθεί στους άλλους δύο ΧΥΤΥ. Έχουμε δηλώσει πως κάτι τέτοιο θα μας βρει αντίθετους.
Κλείνοντας, είναι υποχρέωση των δήμων να προχωρήσουν στην ανακύκλωση και διαλογή των απορριμάτων, η δε Περιφέρεια οφείλει να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία όλων των ΧΥΤΑ και αργότερα ΧΥΤΥ, με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και συνεχείς ελέγχους, για να εμπεδωθεί στους Ηπειρώτες το αίσθημα της ασφάλειας και για να είμαστε αξιόπιστοι απέναντί τους".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;


Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Καλώ τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα των ταξί:

«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει  διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές.
Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 
Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους».  

Κρύφτηκε ο πρωθυπουργός

Απόλυτο δίκαιο έχουν στο ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων γιατί ο πρωθυπουργός δεν τους κάλεσε ως επιστημονικό φορέα στην σύσκεψη στην Άρτα που είναι ο κατεξοχήν αγροτικός Νομός στην Ήπειρο.
Κλήθηκαν μόνο φορείς όπου τα μέλη τους ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια πώς μπορεί να κυβερνήσει ένας πρωθυπουργός που φοβάται να ακολουθήσει τα στοιχειώδη πρωτόκολλα.
  Αλήθεια γιατί κρύβεται από όσους διαφωνούν μαζί του;
Γιατί δεν έκανε μια βόλτα στην αγορά να μιλήσει με τους εμπόρους και τον απλό κόσμο;
Γιατί δεν μίλησε με τους αγρότες για να δεί την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει .
 Γιατί δεν μίλησε με τους αγρότες για να  ακούσει για τις κομματικές κρίσεις στον ΕΛΓΑ όπου μία παρέα ανθρώπων έχει τσακίσει τα εισοδήματα των αγροτών;
 Ο πρωθυπουργός δυστυχώς κρύβεται  και οι κολαούζοι χειροκροτούν.


Όλα για τον ΜΠΟΜΠΟΛΑ


Γιατί τα ΜΜΕ στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος ;
Ο λόγος είναι απλός.
Γιατί κάνει τους μεγαλομετόχους τους πλουσιότερους.
Την πρώτη υπογραφή που έβαλε ο αξιότιμος Κος Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Περιβάλλοντος ήταν στην έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων  εταιρείας  για την εκμετάλλευση των ορυχείων χρυσού.  
Μεγαλομέτοχος της εν λόγω εταιρείας, είναι η οικογένεια ΜΠΟΜΠΟΛΑ.
ΤΥΧΑΙΟ;


Η αποτυχία του νέου “σχεδίου διάσωσης” ήταν προδιαγεγραμμένη

Ούτε μια εβδομάδα δεν άντεξαν οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης των Παπανδρέου – Βενιζέλου για την δήθεν «σωτηρία της Ελλάδας» στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης
Δεν ήμασταν, λοιπόν, ούτε τρελοί ούτε εμπαθείς όταν γράφαμε για τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας συνιστώντας στην κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει. Ούτε ο Σαμαράς ήταν εκτός τόπου και χρόνου όταν δήλωνε ότι η συμφωνία δεν ήταν τίποτα άλλο από μια. “παράταση ζωή σε μια Οικονομία που αργοπεθαίνει…”.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
- Μετά την Moody’s και η ”Standard & Poor’s” ανακοίνωσε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, εξαιτίας “του κινδύνου για στάση πληρωμών από μέρους της Ελλάδας“.
- Η νευρικότητα στις αγορές συνεχίζεται καθώς όλοι αρχίζουν σιγα-σιγά και αντιλαμβάνονται ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης “δεν ξέρουν τι υπέγραψαν για την Ελλάδα”!!!
- Αποκαλύπτονται σταδιακά οι δυσμενέστατες συνέπειες που θα έχει για τον ελληνικό λαό η επαχθής συμφωνία με την ευρωζώνη και τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της χώρας, καθώς προαναγγέλλονται νέο Μνημόνιο και περισσότερα μέτρα.
- Η συμφωνία αναχρηματοδότησης του χρέους συνοδεύεται από εκχωρήσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων του ελληνικού κράτους και συνεπάγεται ουσιαστικά την πλήρη απώλεια

Εκλογές τώρα!


Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζει τη θετική επίδραση της ρύθμισης στο χρέος, εκφράζει όμως την έντονη ανησυχία του για τη "ρετσινιά της επιλεκτικής χρεοκοπίας για ένα πολύ μικρό "κούρεμα" του χρέους", αλλά και για το ενδεχόμενο να επιμείνουν οι αγορές στη θέση τους ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν νέα αναδιάρθρωση.
Σε αυτή τη λογική, ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει και ζητά εκλογές, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν πατά γερά στα πόδια της, κάτι που γεννά αστάθεια. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ κάνει λόγο για δοκιμασμένα αλλά και νέα στελέχη ενώ προαναγγέλλει εκπλήξεις.

Ήρθε, είδε και… απήλθε- Ούτε λέξη για τα προβλήματα που καίνε την Ήπειρο


Χωρίς να ανακοινώσει το παραμικρό για τα καυτά θέματα της Ηπείρου και μιλώντας με τις γνωστές Παπανδρεϊκές «κορώνες» ήρθε, είδε και… απήλθε χθες από την Άρτα ο Πρωθυπουργός! Σε μια επίσκεψη – αστραπή, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διέθεσε καν λίγο χρόνο για να μπει στο κέντρο της πόλης και να συνομιλήσει με τους πολίτες, που μαστίζονται από τα μέτρα, που ο ίδιος, μαζί με την Τρόικα, έχει πάρει, φοβούμενος ίσως, ότι θα αποδοκιμαστεί. 
Αντιθέτως, θριαμβολογώντας εκ του… ασφαλούς, 6 χιλιόμετρα έξω από την Άρτα, μέσα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινόν», αναφέρθηκε στον… άθλο του κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς όμως να πει τι θα πράξει η Κυβέρνησή του για την πολύπαθη Ήπειρο. Μίλησε για… όλα και για τίποτα! Ουσιαστικά διεμήνυσε, ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε και… ευχαριστημένοι που «έσωσε» την Ελλάδα, με ένα ακόμη μεγάλο δάνειο, που όλοι λένε, ότι θα οδηγήσει σε ακόμη σκληρότερα μέτρα.
Παρά ταύτα, ο Πρωθυπουργός, με ύφος που έδειχνε σαν να το πίστευε κιόλας… διακήρυξε ότι «ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι επιτέλους ανοικτός. Πετύχαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης και στήριξης στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία»…
Στη χθεσινή ολιγόωρη επίσκεψή τους στην Ήπειρο, ο Πρωθυπουργός έφερε μαζί του και μια… κουστωδία Υπουργών, για να φανεί, ότι δήθεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ήπειρο(!),

Πανηγυρίζουν για τις αποτυχίες τους!


Προς τι οι πανηγυρισµοί του κ. Παπανδρέου και των µελών της κυβέρνησής του; Μήπως αυτοί οι πανηγυρισµοί είναι και η µεγαλύτερη απόδειξη είτε της υποκρισίας της σηµερινής κυβέρνησης είτε της απίθανης αποτυχίας και άγνοιάς της στο ελληνικό πρόβληµα;
Μα είπε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ότι απαλλάχτηκε ο λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας! Φαντασθείτε έναν µικρό επιχειρηµατία που χρωστάει τα µαλλιά της κεφαλής του και οι τράπεζες ετοιµάζονται να του πάρουν ό, τι έχει και δεν έχει. Κάποια στιγµή οι τράπεζες σκέπτονται ότι προκειµένου να χάσουν τα λεφτά από τα δάνεια που του έχουν χορηγήσει, αποφασίζουν να του δώσουν και άλλα δάνεια για να ορθοποδήσει και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Τα νέα δάνεια είναι πολύ µακρύτερης διάρκειας και µε χαµηλότερο επιτόκιο, που συνολικά, πολλαπλασιαζόµενο επί τον χρόνο της διάρκειας των δανείων, θα αποφέρει στις τράπεζες περισσότερα κέρδη από τόκους. Συµπέρασµα. Ποιος είπε ότι ο επιχειρηµατίας δεν παραµένει καταχρεωµένος, µε πολύ µεγαλύτερα χρέη και σε κατάσταση χρεοκοπίας αφού µε τα νέα δάνεια που πήρε απλώς εξοφλεί τα παλαιότερα;
Αυτή είναι η σηµερινή κατάσταση της Ελλάδας. Και ουδόλως απαλλάχτηκε οριστικά από τη χρεοκοπία ο ελληνικός λαός, όπως θέλει να ισχυρίζεται ο κ. Πρωθυπουργός. Τώρα αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να κατηγορεί την Νέα ∆ηµοκρατία ότι δεν συνέβαλε στη σωτηρία της χώρας, ας γνωρίζει ότι η προπαγάνδα του δεν την αγγίζει. Το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν θεωρεί σωτηρία αυτό που έγινε, αλλά µία προσωρινή παράταση ζωής, χωρίς καµία ένδειξη ανάπτυξης. Και, επίσης διότι δεν θέλει να είναι συνένοχο στην απαράδεκτη, σε παγκόσµιο επίπεδο, εκχώρηση εθνικού πλούτου, δηµόσιας περιουσίας και εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές µας.

Τα ΜΑΤ έπιασαν στον ύπνο τους "Αγανακτισμένους"


Όλα έγιναν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου και τα ΜΑΤ έπιασαν στον ύπνο τους "Αγανακτισμένους" που έχουν στήσει τις σκηνές στο Σύνταγμα εδώ και δύο μήνες περίπου. Η πλατεία περικυκλώθηκε από έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Παρόντες ήταν και δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας αλλά και εισαγγελέας. Σε λίγα λεπτά μέσα έγινε η επέμβαση, με τα ΜΑΤ να καταστρέφουν και να ξηλώνουν τις σκηνές και να πετάνε τα πράγματα των "Αγανακτισμένων". Ξηλώθηκε και το ιατρείο. Υπήρξέ ένταση ενώ σημειώθηκαν έξι προσαγωγές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Τα πράγμα φορτώθηκαν σε φορτηγά του δήμου Αθηναίων, που μπήκαν στην πλατεία. Είχε προηγηθεί εντολή της εισαγγελέως πρωτοδικών Ελ. Ράικου, σύμφωνα με την οποιά οι κατασκηνωτές στο Σύνταγμα αντιμετώπιζαν ακόμη και σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτόφωρου. Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου με σχηματισμό δικογραφιών και σύλληψη των υπαιτίων.

Πηγή: newsit

Το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Ελλάδα!


“Κρύβονται” 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης
Ο καθηγητής γεωλογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος προσδιορίζει στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης.
Με αφορμή τις πρόσφατες ...κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, ο κ Φώσκολος τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες.
"Τελευταία, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Φώσκολος.

Προεκλογική η επίσκεψη Παπανδρέου στην Άρτα;

Από την Άρτα που βρέθηκε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου… κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Το σκηνικό της υποδοχής του άλλωστε, με οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να τον χειροκροτούν, κρατώντας και τις απαραίτητες σημαίες με τον πράσινο ήλιο σε λευκό φόντο, έμοιαζε καλά σκηνοθετημένο για να στείλει τέτοια μηνύματα και για να αλλάξει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα ανέπτυξε την πολιτική συλλογιστική με την οποία φαίνεται ότι θα επιδιώξει να προσφύγει στις κάλπες, με την προσδοκία να… ξεγελάσει και πάλι τους πολίτες. Ένα εγχείρημα εκτός της λογικής, που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα, απολύτως κατανοητό ωστόσο για έναν πολιτικό αρχηγό ο οποίος επιδιώκει να αποφύγει τη συνταξιοδότηση.
Μίλησε για τη Συμφωνία των Βρυξελλών, ως το «Ιερό Δισκοπότηρο» της σύγχρονης Ελλάδας. Προανήγγειλε και πάλι την χιλιοτραγουδισμένη αποκέντρωση, και μίλησε για το τέλος της εποχής του ρουσφετιού.
Μιας εποχής απόλυτα συνυφασμένης, αν όχι ταυτόσημης με το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ. Ίσως γι’ αυτό οι συγκεντρωμένοι έδειχναν να έχουν χάσει τον αρχικό ενθουσιασμό τους. Αναρωτιούνταν για το τέλος… του ΠΑΣΟΚ.

Οι "αγανακτισμένοι" περίμεναν τον Παπανδρέου


"Θερμή" υποδοχή επεφύλαξαν χθες στον Παπανδρέου καμιά πενηνταριά Αρτινοί αγανακτισμένοι κι άλλοι τόσοι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της περιοχής που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Κινητοποίηση είχε γίνει εξάλλου και από το διαδίκτυο…
Η είδηση φυσικά δεν μεταδόθηκε πουθενά παρά μόνο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία προέβαλαν ιδιαίτερα τα πολύ υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του.
Ο πρωθυπουργός κάθισε και συσκέφθηκε πέντε ώρες με τους φορείς της περιοχής λες και δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει και το αποτέλεσμα , όπως οι ίδιοι λένε ήταν το απόλυτο μηδέν.
Θυμάστε τι συνέβαινε παλαιότερα που όταν πήγαινε στην Άρτα γέμιζαν οι δρόμοι και το στάδιο της πόλης από κόσμο.
Τώρα όχι μόνο δεν ήθελαν να τον δουν οι Αρτινοί αλλά τον έβριζαν κιόλας από όπου περνούσε με την υπουργική κουστωδία.

Δ.Γ.