Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σκοπιμότητες "έφαγαν" τον Γιάννη Πανούση

Πιέσεις και πολιτικές σκοπιμότητες καταγγέλει ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης ότι κρύβονται πίσω από την ανάκληση του διορισμού του ως Συνηγόρου του Τηλεθεατή στην ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε μόλις πριν μια εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λάμπης Ταγματάρχης.
Την πλήρωση της θέσης από τον καθηγητή Γ. Πανούση, επανεξέτασε την Τρίτη το Δ.Σ. της ΕΡΤ και αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, "πριν από την πλήρωση τςη θέσης -τα καθήκοντα και ο ρόλος της οποίας έχουν επαρκώς περιγραφεί και αποφασιστεί- θα πρέπει να διερευνηθείκαι το θέμα της εργασιακής σχέσης του συνηγόρου του τηλεθεατή, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του ως ανεξάρτητης αρχής".

Ο καθηγητής Γ. Πανούσης δήλωσε με επιστολή του:


Δέχτηκα την ευγενική πρόταση του Διεύθυνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγματάρχη να αναλάβω καθήκοντα Συνηγόρου του Πολίτη. Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της πρότασης αυτήα και της αποδοχής της από μένα (λόγω του ότι έχω ασχοληθεί με τους κώδικες Δεοντολογίας και Αυτοδέσμευσης στα ΜΜΕ) άνωθεν και έξωθεν πιέσειςκήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση για να ακυρωθεί η απόφαση (με διάφορες προφάσεις όπως αυτή της open.gov).
Επειδή ποτέ δεν ζήτησα τίποτα από καμιά κυβέρνηση, ούτε συμμετέχω στις "πανάρετες" διαδικασίες του open.gov (δηλαδή τη μεταβάπτιση του "δικού μας" σε άξιο) κι επειδή ένας θεσμός διαφάνειας και προστασίας του πολίτη-τηλεθεατή δεν πρέπει να συναρτάται με τα πολιτικά πιστεύω των επιστημόνων, δηλώνω για λόγους συνέπειας και δεοντολογίας ότι ουδεμία σχέση θέλω να έχω με τις εν λόγω διαδικασίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου