Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στην αποστολή διερεύνησης στην Ιταλία για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τη μαφία η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας



Σε τριήμερη αποστολή διερεύνησης για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά, τη μαφία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες συμμετέχει η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,  κα Μαριέττα Γιαννάκου. Η αποστολή διερεύνησης διοργανώνεται από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου  στο πλαίσιο της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου CRIM για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά, τη μαφία και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 
Στην αποστολή συμμετέχουν βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέλη της ειδικής επιτροπής CRIM και εθνικοί βουλευτές του Ιταλικού Κοινοβουλίου. Σκοπός της τριήμερης διερευνητικής αποστολής είναι οι συναντήσεις με Ιταλούς αξιωματούχους, γενικούς και ειδικούς Εισαγγελείς για τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα, με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και της ειδικής οικονομικής μονάδας κατά της μαφίας και της διαφθοράς, με μέλη της ειδικής επιτροπής κατά του οικονομικού εγκλήματος της Τράπεζας της Ιταλίας και της Ιταλικής Ένωσης
Τραπεζών, με  κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους,  καθώς και  με την ειδική αντίστοιχη επιτροπή του Ιταλικού Κοινοβουλίου για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τη μαφία.
Οι τριήμερες συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Μιλάνο,  στο Παλέρμο, όπου τα μέλη θα πραγματοποιήσουν και επιτόπια διερευνητική επίσκεψη στην κωμόπολη Κορλεόνε, και στη Ρώμη.
Η κα Γιαννάκου κατά την άφιξή της στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Μιλάνο δήλωσε :  " Η τριήμερη διερευνητική (fact-finding) αποστολή μας έχει ως σκοπό να καταδείξει τις σύγχρονες μορφές του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς, της μαφίας και της εν γένει παράνομης δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επαφή μας με τους πλέον έμπειρους Ιταλούς αξιωματούχους που έχουν αναλάβει την καταπολέμηση της μαφίας και του οικονομικού εγκλήματος θα μας βοηθήσει στο έργο που έχουμε αναλάβει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της ειδικής επιτροπής CRIM προκειμένου να προτείνουμε ουσιαστικές και δραστικές λύσεις για την καταπολέμηση κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου