Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

" Η περίοδος των σχεδιασμών τελείωσε. Τώρα θα κριθεί η αποτελεσματικότητα τους"


Παρέμβαση της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου στην Ολομέλεια του ΕΚ
Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ,  θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην ΕΕ για να υπερβεί το σημερινό φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας τόνισε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για το πρόγραμμα της Ιρλανδικής Προεδρίας στην ΕΕ παρουσία του Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας κ. Kenny Enda. 
Στην παρέμβασή της η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, χαιρέτισε θερμά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ιρλανδία, επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Ιρλανδία αναλαμβάνει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τα ηνία της ΕΕ. "Μια χώρα που  έχει βιώσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους, έχει κάθε λόγο να προχωρήσει αποφασιστικά  σε όλα τα ανοικτά ζητήματα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια αναγνώρισε ότι το έργο που θα κληθεί να υλοποιήσει η Ιρλανδική προεδρία, σε συνεργασία πάντοτε και με τις επόμενες προεδρίες που ακολουθούνε, είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς υπάρχει μια σειρά από ανοικτά θέματα που πρέπει να προωθηθούν το προσεχές διάστημα. Η κα. Γιαννάκου υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η Ευρώπη σήμερα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. "Η περίοδος των σχεδιασμών οδεύει προς το τέλος της και ξεκινάει η περίοδος
που θα κριθεί  τοις πράγμασι η αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών".
Σύμφωνα με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, το τρίπτυχο της Ιρλανδικής προεδρίας "Σταθερότητα, Δουλειές, Ανάπτυξη" αντικατοπτρίζει πλήρως το ζητούμενο αυτή τη χρονική συγκυρία Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: "Μόνο μέσω της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασία,ς θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σημερινή οικονομική κρίση, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι."
Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ επέμεινε ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Συμβουλίου και Κοινοβουλίου για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία τόσο της Ιρλανδικής Προεδρίας, όσο και της Ένωσης συνολικότερα. "Ένα φιλόδοξο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην ΕΕ για να υπερβεί το σημερινό φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δώσει τη μάχη του προς αυτή τη κατεύθυνση. Ελπίζω η Ιρλανδική προεδρία να βρει τη χρυσή τομή που θα απελευθερώσει τη τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου".
Ολοκληρώνοντας τη παρέμβαση της, η κα. Γιαννάκου, ζήτησε από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία  του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας των Τραπεζών και της Τραπεζικής Ένωσης, η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών  τραπεζών και την ελάφρυνση των δημοσιονομικών βαρών των υπερχρεωμένων σήμερα κρατών μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου