Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥqΟλοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων και εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του αναδόχου. 
Η ιδιαίτερα αυτή θετική εξέλιξη προέκυψε από την απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελου Λιβιεράτου στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Ιωαννίνων κ. Άννας Ασημακοπούλου σχετικά με τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα. 
Αναφερόμενη η βουλευτής στη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη  χερσαία περιοχή Ιωάννινα της Περιφέρειας Ηπείρου» που συνέταξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σημείωσε πως εάν οι ενδείξεις επαληθευθούν είναι δυνατή μια εκμετάλλευση της τάξεως των 3.000 έως 10.000 βαρελιών ημερησίως συνολικής παρούσας αξίας από 4 έως 7 δις ευρώ, όταν οι ημερήσιες ανάγκες της Ελλάδας ανέρχονται σε 400.000 βαρέλια.
Στη συνέχεια, ο κ. Λιβιεράτος ερωτώμενος από την κυρία Ασημακοπούλου, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» σχετικά με την έρευνα του ΙΓΜΕ για το φυσικό αέριο και πετρέλαιο που παράγονται από τη σχάση του σχιστόλιθου και έχουν εντοπιστεί στην
περιοχή μας.
Απαντώντας στην ερώτηση για την πρόθεση του Υπουργείου σχετικά με την αξιοποίηση των ευρημάτων της μελέτης, ο Υπουργός κατέθεσε σχετική έκθεση σημειώνοντας πως προτεραιότητα θα δοθεί στο πρόγραμμα για τους υδρογονάνθρακες και παράλληλα θα συνεχιστεί η έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο από σχιστόλιθο. 

Ακολουθεί το video της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης
http://www.youtube.com/watch?v=iEUQB3jL2yQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου