Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης τίμησε το Σταύρο Καλογιάννη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τίμησε σήμερα, στην πρώτη συνεδρίασή του, τον Σταύρο Καλογιάννη για τη συνεισφορά του, ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, στη συγχώνευση του “Οργανισμού Αναπτύξεως Ανατολικής Κρήτης” (ΟΑΝΑΚ) και του “Οργανισμού Αναπτύξεως Δυτικής Κρήτης” (ΟΑΔΥΚ), με τη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία “Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ” (ΟΑΚ ΑΕ).
Η νέα εταιρεία έχει έδρα το Δήμο Χανίων και έχει αναλάβει το σύνολο των δραστηριοτήτων των συγχωνευόμενων εταιρειών αλλά και τις αρμοδιότητες των Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) “Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης” και “Μελέτη – Κατασκευή έργου ύδρευσης Ηρακλείου Κρήτης και Αγ. Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη” της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.
Σε μια λιτή τελετή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε:
«Με την Κρήτη με συνδέουν σχέσεις ετών και τα τελευταία χρόνια είχα την τιμή να κάνω μόνον καλούς φίλους.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών έγινε μια τιτάνια προσπάθεια, επί ένα χρόνο, ώστε να ξεκινήσουν όλα τα έργα που είχαν σταματήσει και ταυτόχρονα να γίνει
ο σχεδιασμός και προγραμματισμός για καινούργια έργα και δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ίδρυση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ο οποίος αποτελεί μία πρόκληση και ένα πιλοτικό σχέδιο για αντίστοιχους Οργανισμούς στη Χώρα.
Για να συσταθεί  ο Οργανισμός συνεργαστήκαμε στενά με τους συναρμόδιους Υπουργούς και ιδίως με τον κ. Βολουδάκη, με τους Βουλευτές της Κρήτης και τους εργαζόμενους. Θα παρακολουθούμε την πορεία του Οργανισμού και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο Διοικητικό του Συμβούλιο».
Στην ίδια τελετή τιμήθηκε και ο Βουλευτής Χανίων και πρώην Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου