Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η είσοδος της πόλης των Ιωαννίνων

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η είσοδος της πόλης των Ιωαννίνων. 
Πρόκειται για έργο μήκους 2,7 χιλιομέτρων (από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού μέχρι τον κόμβο Ανατολής), που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 14.540.854,57 ευρώ και ύψος σύμβασης 7.990.777,29 ευρώ,  το οποίο περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα, πεζοδρόμια, λωρίδα βραδυπορίας, φωτισμό, και λωρίδα εξυπηρέτησης κίνησης των οχημάτων για πρόσβαση στις παρακείμενες ιδιοκτησίες. 
Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε τα εξής: 
 «Σήμερα παραδίνεται το έργο της εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων. Ένα έργο που εντάχθηκε από την πρώην κρατική Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ, και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από την αιρετή Περιφέρεια, η οποία ανέλαβε τη σχετική αρμοδιότητα την 1η/7/2011. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι δεν ήταν ολοκληρωμένα τα όρια των ιδιοκτησιών από τα σημεία που περνούσε ο δρόμος, με αποτέλεσμα εκεί να χρειάζονται συνέχεια συνεννοήσεις για να προχωρήσει το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω την ανάδοχο εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Προϊσταμένη– τμηματάρχη- επιβλέποντες), τη Διαχειριστική
Αρχή και όσους είχαν σχέση με το έργο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους παρόδιους για τα εξής: Πρώτον γιατί μας ανέχθηκαν. Δεύτερον, γιατί δεν χρειάστηκε να γίνει ούτε ένα δικαστήριο, αλλά με συνεννόηση της υπηρεσίας και του αναδόχου λύσαμε τα θέματα που αφορούσαν τα όρια της απαλλοτρίωσης και του έργου».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, αφού ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπιστούν και ορισμένες μικρολεπτομέρειες, όπως είναι η σήμανση που αυτή τη στιγμή είναι εργοταξιακή, τόνισε:
 «Στην εποχή της κρίσης και της μη παραγωγής έργων, η πατρίδα μας θέλει, όχι μόνο αυτά, αλλά πολλά έργα.  Με τέτοια έργα και με άλλα που εκτελούνε όλοι οι φορείς, εμείς ως αιρετή Περιφέρεια είμαστε περήφανοι, γιατί υλοποιούμε το ΕΣΠΑ με τέτοια ταχύτητα,  που  η Ήπειρος  είναι η πρώτη στην Ελλάδα και σε αυτό συμβάλλουν όλοι. Είναι έργο όλων και με αυτή την προϋπόθεση τους ευχαριστώ». 
Από την πλευρά της αναδόχου εταιρίας, μίλησε ο κ. Περικλής Σιώλος Διευθυντής του έργου, ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξαν σοβαρές τεχνικές δυσκολίες. Εκείνο που προκάλεσε προβλήματα – πρόσθεσε-  ήταν η διαχείριση του κυκλοφοριακού φορτίου και ευτυχώς που δεν υπήρξαν σοβαρά ατυχήματα καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου