Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δρομολογείται σημαντική αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής σε δράσεις για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα


Δρομολογείται σημαντική αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής σε δράσεις για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα
 Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτησε χθες στις Βρυξέλλες δύο προτάσεις που αφορούν στην αύξηση κατά είκοσι μονάδες του ποσοστού συγχρηματοδότησης από τα τέσσερα ευρωπαϊκά ταμεία για την μετανάστευση (Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων τρίτων κρατών) στα κράτη μέλη, τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται από σοβαρές δυσκολίες σε σχέση με την χρηματοοικονομική τους σταθερότητα. 
 Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και εισηγητής των προτάσεων από πλευράς Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γ. Παπανικολάου, τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα, που συμβάλλει στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα τους τελευταίους μήνες για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Οι προτάσεις που αναμένεται να εγκριθούν το προσεχές χρονικό διάστημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποσκοπούν στο να παρασχεθεί δυνατότητα αύξησης του δείκτη συγχρηματοδότησης της Ένωσης και για ορισμένες
δράσεις να ανέρχεται μέχρι και το 95% του συνολικού τους κόστους.
 Ο κ. Παπανικολάου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε: «Η αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, θα διευκολύνει καθοριστικά την αποτελεσματικότερη απορρόφηση πόρων εκατομμυρίων ευρώ που κατευθύνονται προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και που η χώρα θα πρέπει να έχει αξιοποιήσει έως το τέλος του 2013. Παράλληλα μειώνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την εθνική συμμετοχή στο 5%, επιταχύνεται η υλοποίηση των σχετικών έργων ανακουφίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά τον εθνικό προϋπολογισμό».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου