Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στουρνάρας:Mείωση 7% στη φορολογία επιχειρήσεων


«Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν στο τραπέζι από την ελληνική κυβέρνηση τελικά επετεύχθησαν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η εμπιστοσύνη, η αβεβαιότητα.  «Αυτή προσπαθούμε να βελτιώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στο MEGA,ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις αλλά και στα φυσικά πρόσωπα . Όπως αποκάλυψε στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την ελάφρυνση κατά 7% της φορολογίας επιχειρήσεων.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε δημόσια, ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα μέσα στο 2013.
 Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές δαπανών το 2013. Διευκρίνισε επίσης ότι 9,3 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες θα δοθούν σε δυο δόσεις, μία το Δεκέμβριο και μια τον Φεβρουάριο. 
 O κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην αποπληρωμή των  ληξιπρόθεσμων οφειλών :«Θα γίνει σε δύο φάσεις. Η μια θα είναι τον Δεκέμβριο και η άλλη θα είναι τον Φεβρουάριο. Περιμένουμε αύριο τα μνημόνια που θα υπογράψουμε με όλα τα υπουργεία για να δούμε ποια
θα είναι η κατανομή», είπε.
 «Η πρόταση να γίνει κεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσω ESM ή του EFSF προς το παρόν δεν βρίσκει ευήκοα ώτα μεταξύ των χωρών εκείνων που θα πληρώσουν. Κακώς βεβαίως, ελπίζω μέσα στο 2013 να υπάρχει μια θετική απόφαση γι' αυτό», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.
 Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία ανέφερε:
 «Τα ασφαλιστικά ταμεία επειδή είναι κομμάτι της γενικής κυβέρνησης δεν προκαλούν ελάφρυνση δημοσίου χρέους  διότι είναι σαν να βγάζεις λεφτά από την μια τσέπη και να τα βάζεις στην άλλη τσέπη του Δημοσίου. Βέβαια τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να αποφασίσουν με βάση δικά τους κριτήρια αν θέλουν να συμμετάσχουν ή όχι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου