Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού


 Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα τις αμέσως επόμενες ώρες.
 Στην Ήπειρο σημειώνονται ήδη τοπικές βροχές, φαινόμενα τα οποία μέσα στην νύχτα αναμένεται να ενταθούν, να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και να επεκταθούν σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.
 Αύριο, Πέμπτη από νωρίς το πρωί οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι αρκετά έντονες στην Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Αντίθετα από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα στην Δυτική Ελλάδα και από το βράδυ σταδιακά και ανατολικότερα.
 Οι άνεμοι θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη αφού θα φτάνουν τα 7 και τοπικά 8, πρόσκαιρα και 9 μποφόρ, για να εξασθενήσουν σταδιακά -τη νύχτα- από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτίων ανέμων, θα κυμανθεί στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στην βόρεια Ελλάδα και στους 20 με 21 στην υπόλοιπη χώρα.
 Ειδικά για την Αττική, αύριο αναμένεται νεφελώδης καιρός με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες, ωστόσο αργά την νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει
σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι 6 με 8 και τοπικά από το μεσημέρι και μετά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
 Την Παρασκευή, οι τοπικές βροχές θα επιμένουν στην δυτική Ελλάδα, στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος με λίγες τοπικές και παροδικές βροχοπτώσεις.
 Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει άστατος καιρός στα δυτικά, αλλά βελτιωμένος στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου φαίνεται ότι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν.
 Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και ιδίως από την Τρίτη, όπου υπάρχει και πιθανότητα να εμφανιστούν οι πρώτες χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου