Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, αλλά και αύριο τα φαρμακεία, με τους φαρμακοποιούς να ξεκινούν από σήμερα και την επ' αόριστον αναστολή της χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με πίστωση.
Οι διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών εστιάζονται στη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής καθώς και στην έκπτωση που καλούνται να πληρώσουν στον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα που έχουν πωλήσει από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Παράγοντες του κλάδου των φαρμακοποιών αναφέρουν ότι οι ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά είναι οι χειρότερες εδώ και μια 10ετία.
Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) τονίζεται ότι αποφασίστηκε ομόφωνα -με τη συμμετοχή των ΔΣ Αττικής και Πειραιά - να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλος ο φαρμακευτικός κλάδος προκειμένου να υπερασπιστεί την επιβίωση των φαρμακείων και την φαρμακευτική περίθαλψη.
Το Σάββατο (1/12/2012) θα γίνει σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση ανάλογα με τις εξελίξεις.
Τι διεκδικούν οι φαρμακοποιοί:
- Τον ακριβή καθορισμό των πληρωμών κάθε μήνα του
ΕΟΠΥΥ στον χρόνο των 60 ημερών που καθορίζει ο Νόμος
- Κατάργηση της διάταξης για την αναδρομικότητα του rebate από 1/1/2012 και της απαίτησης του ΕΟΠΥΥ για καταβολή rebate σε εκπρόθεσμες πληρωμές
- Την άμεση πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών ΕΟΠΥΥ που καθυστερούν δραματικά πέραν των 60 ημερών και πέραν του χρονοδιαγράμματος πληρωμών
- Την επιβολή δίμηνης πίστωσης (60 ημερών) από τις φαρμακευτικές εταιρείες
- Δίκαιη Φορολογική αντιμετώπιση εισοδημάτων που ουδέποτε εισπράχτηκαν λόγω καθυστερήσεων
- Άμεση προώθηση του συμψηφισμού των χρεών
- Άμεση αντιμετώπιση παλαιών χρεών των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου