Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Eπαρση Τσίπρα-Το ΚΚΕ για πρώτη φορά «εξοστρακίζεται» στα ορεινά της Βουλής

Με τη διαφαινόμενη υποχώρηση του ΚΚΕ που σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να επικαλείται την παράδοση του Κοινοβουλίου, όντας έβδομο κόμμα, φαίνεται ότι λήγει ο «μίνι αριστερός εμφύλιος» πριν καν οι... εχθροπραξίες επεκταθούν εκτός των γραφείων του κοινοβουλίου. 
Τελικά, χθες το βράδυ και παρά την προτροπή του απερχόμενου προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα να γίνει σεβαστή η ιστορία του ΚΚΕ και να παραμείνει στην «αριστερή μύτη», ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και απαίτησε -ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει το δικαίωμα επιλογής- να καθίσουν οι δικοί του βουλευτές και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας στα μπροστινά έδρανα της άκρας αριστεράς πτέρυγας, εκεί δηλαδή που κάθονταν οι βουλευτές του ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα. 
Οπως είχε σημειώσει χθες το iefimerida.gr, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης όταν του είχε τεθεί υπόψη το αίτημα του ΚΚΕ να κρατήσει αυτό την «μύτη» είχε προτρέψει τους συνεργάτες του να μην αντιπαρατεθούν με το ΚΚΕ γιατί όπως είπε «δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε για τα έδρανα». 
Ομως το θέμα προφανώς δεν είχε λήξει καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. 
Ο κ. Τάσος Κουράκης στις συζητήσεις με τον βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή και της ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλη Οικονόμου ζήτησε χωρίς διάθεση υποχωρητικότητας να καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας τη θέση της Αλέκας Παπαρήγα στα έδρανα. 
Οι συζητήσεις που ακολούθησαν ήταν πολύωρες και με πολλές διακοπές για κεντρικές συνεννοήσεις. Τελικά και μπροστά στον κίνδυνο να χρειαστεί η Σολομώντεια λύση από το προεδρείο της Βουλής, η βραδιά έκλεισε με το ΚΚΕ να δηλώνει ότι υποχωρεί, σφόδρα διαμαρτυρόμενο και ενοχλημένο. 
Οπως όλα δείχνουν τελικά η χωροταξία της νέας Βουλής θα είναι η ακόλουθη: 
Από δεξιά προς τα αριστερά όπως βλέπει ο πρόεδρος της Βουλής από την έδρα του, τις πέντε «μύτες» των εδράνων θα καταλάβουν:
  • Η Νέα Δημοκρατία την πρώτη και τη δεύτερη, ως πλειοψηφία. Στα ορεινά της άκρας δεξιάς πτέρυγας του κοινοβουλίου θα καθίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
  • Την τρίτη και κεντρική πτέρυγα θα μοιραστούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα καθίσουν μπροστά, ενώ οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου, στα ορεινά.
  • Στην 4η κατά σειρά «μύτη», την μέσα αριστερά, μπροστά θα καθίσει τελικά ο Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.
  • Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσουν οι μισοί στην άκρα αριστερά πτέρυγα, μπροστά και οι υπόλοιποι πίσω από τους βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.
  • Και οι βουλευτές του ΚΚΕ, στα ορεινά της άκρας αριστεράς πτέρυγας.
  • Είναι προφανές ότι η συζήτηση για την χωροταξία του Κοινοβουλίου έχει τη δική της σημειολογική πολιτική σημασία.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου