Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε το 2012 θα λειτουργήσει το Πολυδύναμο Κέντρο


Απογοήτευση στη Δημοκρατική Αριστερά από τις απαντήσεις που έλαβε
Ούτε το 2012 θα λειτουργήσει το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκολισμού και Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο «Χατζηκώστα». Αλλά κι όταν λειτουργήσει θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αφού δεν θα μπορεί καν να πάρει μόνιμο προσωπικό.
Αυτό προκύπτει από τη διερεύνηση που έκανε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς Ιωαννίνων που έφερε το θέμα στη Βουλή αλλά είχε συναντήσεις και τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Από τη Βουλή, δεν ήρθαν πολλά νέα. Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση (η ερώτηση υποβλήθηκε στις αρχές Μαϊου) «εδέησε να απαντήσει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών της Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού, σχετικά με τη στελέχωση και λειτουργία του Πολυδύναμου», σημειώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: «Και το τραγελαφικό είναι ότι ενώ οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες και ..κατανοητές, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν ελλιπείς, ασαφείς και... μπερδεμένες».
Γι' αυτό και τελικά προχώρησαν σε συνάντηση με το Διοικητή του Χατζηκώστα Φ. Βάββα
από την οποία πληροφορήθηκαν ότι:
- Ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου.
- Στις αρχές της Άνοιξης του επόμενου έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για τον ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό (μέσω του ΕΣΠΑ και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΑΝΟΜ).
- Η στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
- Η διοίκηση του Νοσοκομείου θα προτείνει, το Κέντρο να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα με δικό της οργανισμό, διοικητικά δε να υπάγεται στο Νοσοκομείο.
«Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι το Πολυδύναμο Κέντρο του οποίου οι κτιριακές υποδομές έχουν ολοκληρωθεί, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε το 2012.
Επισημάναμε τον κίνδυνο αυτό στο Διοικητή του νοσοκομείου "Χατζηκώστα" κι ελπίζουμε να αρθούν όλα τα εμπόδια και να λειτουργήσει με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό το σημαντικότατο και δυστυχώς αναγκαίο για την περιοχή μας και όχι μόνο, Κέντρο Αποκατάστασης εξαρτημένων συνανθρώπων μας. Οι βουλευτές μας θα επανέλθουν δια νέας ερωτήσεως στον αρμόδιο Υπουργό για επίσπευση της όλης διαδικασίας», καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά.

Πηγή: Πρωινά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου