Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Τα μαζεύει" τώρα ο Βαγγέλης Αργύρης


Οι "11" έγιναν "3"
Σε «μόνο τρεις-τέσσερις» βουλευτές περιορίζεται η περαιτέρω έρευνα της Βουλής για τις μειωμένες καταθέσεις που εμφανίστηκαν στα τελευταία «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της αρμόδιος Επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης, απορρίπτοντας τις αρχικές πληροφορίες για 11 βουλευτές -αριθμό που απέδωσε στους δημοσιογράφους.
Σε τρίωρη συνεδρίασή της την Τετάρτη, η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων ενημερώθηκε από τους ορκωτούς ελεγκτές σχετικά με τον επανέλεγχο των στοιχείων στον οποίο προχώρησαν για τα «πόθεν έσχες» όσων υπόχρεων είχαν μειώσεις καταθέσεων από 100.000 έως από 400.000 ευρώ, χωρίς να έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις.
Ο Ευ.Αργύρης ανέφερε ότι οι μόνο για «τρεις-τέσσερις» βουλευτές θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα, καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές που κλήθηκαν για εξηγήσεις παρουσίασαν επαρκή δικαιολογητικά για τη μείωση των καταθέσεών τους.
Ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής απέρριψε επίσης ως «αυθαίρετο αριθμό που ακούστηκε από δημοσιογράφους» την αρχική αναφορά για 11 βουλευτές. 
«Δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε κανέναν πριν ολοκληρωθεί η έρευνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης και πρόσθεσε: «Η μείωση καταθέσεων δεν σημαίνει βεβαίως και παράβαση. Ωστόσο θα πρέπει να κατατεθούν τα απαιτούμενα παραστατικά που θα την δικαιολογούν πλήρως. Δεν μπορεί η Επιτροπή να αρκεστεί σε μία προφορική δήλωση».


Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου