Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

H Ηγουμενίτσα νέος προορισμός κρουαζιέρας


Την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει ως στόχο ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι κατά την τουριστική περίοδο του έτους 2013, θα προσδέσουν στον λιμένα Ηγουμενίτσας τα κρουαζιερόπλοια MSC Melody της MSC Cruises, Seabourn Spirit, Seabourn Pride, Seabourn Odyssey της Seabourn και Ms Prinsendam της Holland America Line».
Οι συνολικές προσεγγίσεις στον λιμένα θα ανέρθουν στις είκοσι έξι (26).  Ενδεικτικά, τα κύρια χαρακτηριστικά των πλοίων είναι:
- MSC Melody
Μήκος: 204,7m Επιβάτες/Πλήρωμα: 1064/526 άτομα Προσεγγίσεις: 14
- Seabourn Spirit
Μήκος: 134,1m  Επιβάτες/Πλήρωμα: 208/164  άτομα Προσεγγίσεις: 9
- Seabourn Pride
Μήκος: 134,1m  Επιβάτες/Πλήρωμα:  208/164 άτομα Προσεγγίσεις: 1
- Seabourn Odyssey
Μήκος: 198,1m  Επιβάτες/Πλήρωμα:  450/330 άτομα Προσεγγίσεις: 1
- Ms Prinsedam
Μήκος: 203,9m  Επιβάτες/Πλήρωμα:  835/470 άτομα Προσεγγίσεις: 1
Η Seabourn είναι μια από τις πολυτελέστερες εταιρείες του κόσμου με 6 αστέρια και το γεγονός ότι επέλεξε την Ηγουμενίτσα για τους υψηλού επιπέδου πελάτες της είναι μια επιβεβαίωση προοπτικής και η καλύτερη διαφήμιση για ένα αναδυόμενο λιμένα κρουαζιέρας.     
«Σημαντική επίσης είναι η χρονική διασπορά των προσεγγίσεων κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου του 2013 θα ελλιμενίζεται τουλάχιστον ένα κρουαζιερόπλοιο σχεδόν κάθε εβδομάδα, πράγμα που θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο της περιοχής. Τα οφέλη (οικονομικά, τουριστικά κ.λπ.) θα είναι σημαντικά και πολλαπλά,  κυρίως για την οικονομική ζωή της πόλης, την ευρύτερη περιοχή και τον Οργανισμό Λιμένος, ενώ προστίθεται και μια νέα  αξία στο όλο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός: 
«Στο πλαίσιο των προωθητικών προσπαθειών που έγιναν, πραγματοποιήθηκαν και διερευνητικές επισκέψεις εκπροσώπων μεγάλων εταιρειών, που αξιολόγησαν θετικά τον λιμένα και τον ευρύτερο προορισμό. Τώρα, η συστηματική πορεία αναβάθμισης και ανάδειξης του λιμανιού της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, αλλά θα συνεχιστεί με τον ίδιο ενθουσιασμό, γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και απαιτείται επιμονή και συνέπεια για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί».
Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ κ. Θωμάς Κιτσαντάς: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ηγουμενίτσα αξίζει να έχει μια θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου και ο Οργανισμός θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το σκοπό αυτό. Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε και νέες προσεγγίσεις για το προσεχές έτος”... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου