Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του


Εδώ και δύο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας κατρακύλας χωρίς τέλος στα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Η ανεξέλεγκτη έκρηξη της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και της βίας της «κουκούλας», είναι οι αψευδέστερες αποδείξεις της αδυναμίας της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διαχειριστεί οργανωμένα και με σχέδιο το μείζον ζήτημα της δημόσιας τάξης. Αδυναμία που, εν πολλοίς, οφείλεται στη δική της αδράνεια και στην εμμονή σε «πολιτικές» που εξαντλούν τα όρια ανοχής και αντοχής της κοινωνίας, γιγαντώνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και μετατρέποντάς τα σε ασύμμετρη απειλή για τον τόπο.
Τα όσα θλιβερά συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως όμως η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού, δείχνουν ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να βάλει φρένο σε αυτή την κατρακύλα. Χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό, οι αστυνομικοί θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια και οι πολίτες ζουν σε καθεστώς τρόμου και πανικού.
Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την αγανάκτησή της στον αρμόδιο υπουργό και την ευχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Έστω και τώρα!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου