Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΔ πρέπει να άρει τις άδικες κρίσεις του ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εν όψει των ετήσιων κρίσεων του έτους 2012 και με δεδομένη την  προγραμματιζόμενη έναρξη τους την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, παράλληλα προγραμματίστηκε η πραγματοποίηση ΣΑΓΕ (Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) για την επανάκριση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο 150 αξιωματικών που είχαν κριθεί αποστρατευταίοι στις κρίσεις του Μαρτίου του ’11 καθώς και μεγάλος αριθμός άλλων αξιωματικών που είχαν δυσμενείς κρίσεις ή εκκρεμούσαν διοικητικές αποφάσεις.
Για τους 150 προναφερόμενους πρόσφατα αποστρατευθέντες αξιωματικούς, που έχουν ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά τους να προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο, επειδή δεν έχει παρέλθει άλλη ενδιάμεση κρίση, η ευνοική κρίση προβλέπει την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό και την επανένταξή τους στην επετηρίδα ως μηδέποτε απομακρυνθέντες. Η δυσμενής κρίση επιβεβαιώνει απλώς την προηγούμενη.
Για αυτό τον λόγο οι επανακρίσεις αυτές γίνονται λίγο πριν τις τακτικές κρίσεις, ώστε να ενταχθούν οι ευνοικά επανακριθέντες στην επετηρίδα και να συμπεριληφθούν στους πίνακες των τακτικών κρίσων
.
Στην προκειμένη περίπτωση και ενώ η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι για αναβολή τόσο των κρίσεων όσο και των επανακρίσεων για μετά τις εκλογές για προφανείς λόγους, το πρωί της 23 Φεβρουαρίου το θέμα αυτό δεν εξαιρέθηκε από την ατζέντα του ΣΑΓΕ, όπου κατά πληροφορίες κρίθηκαν αβάσιμες όλες οι αιτήσεις επανάκρισεις που είχαν υποβάλει 150 αξιωματικοί οι οποίοι είχαν αποστρατευθεί στις τελευταίες κρίσεις (!!!) .
Βεβαίως οι προφάσεις  είχαν ξεκινήσει από αρκετές ημέρες νωρίτερα από πράσινους προβοκάτορες του ΓΕΕΘΑ, που διέδιδαν ότι δεν δύναται να αναβληθούν για  70 εξ αυτών επειδή έχουν συμπληρώσει εξάμηνο από την υποβολή της ένστασης και ως εκ τούτου αυτές τουλάχιστον θα πρέπει να εξετασθούν. Το αρνητικό στην υπόθεση είναι ότι η λανθασμένη αυτή άποψη υιοθετήθηκε και από μερικά άτομα του τομέα άμυνας της ΝΔ (πιθανόν για να υποστηρίξουν προσωπικές τους απόψεις). Η πραγματικότητα είναι ότι για το σύνολο των ενστάσεων υπάρχει δυνατότητα αναβολής για μετά τις εκλογές, δεδομένου ότι υπάρχει δεδικασμένο που έχει αποφανθεί ότι δεν δεσμεύει ο σχετικός περιορισμός τη διοίκηση.
Επιπλέον χθες είδαν το φώς της δημοσιότητας δημοσιεύματα που με αβανταδόρικο τρόπο παρουσίαζαν την ενέργεια αυτή ως πράξη τόλμης και την συνδύαζαν με την «παράνομη» και μετά παρέλευση τριετίας επαναφορά του Α. Παπανικολάου στην ΠΑ (που ήταν και εισηγητής στις κρίσεις) που είχε καταγγείλει η ΝΔ. Αυτό αποτελεί επιπρόσθετη προσβολή στους αδίκως διωχθέντες αξιωματικούς να εξομοιώνουν το θύμα με τους θύτες και παράνομες / νοσηρές διαδικασίες με απόλυτα νόμιμες αξιοκρατικές επιδιώξεις δικαιοσύνης.
Βέβαια η προσδοκία των 150 πρόσφατα αποστρατευθέντων αξιωματικών για την εφαρμογή των θεσμών και των νόμων με την αξιοκρατική επανάκρισή τους,ει δυνατόν σε κλίμα νηφαλιότητας μετά τις εκλογές, και την επίδειξη έστω δείγματος πολιτικής δικαιοσύνης από τη Ν.Δ που έχει επανειλλημένα εξαγγείλει ότι είναι κόμμα αρχών και θεσμών θεωρούμε ότι αποτελεί ελαχίστη υποχρέωση εκ μέρους της ΝΔ. Να αποδείξει ότι και στις Ε.Δ. υπάρχει σεβασμός στα πρόσωπα, στις αξίες, στους θεσμούς και κυρίως στα συνταγματικά δικαιώματα χωρίς προκαταλήψεις και αγκυλώσεις.
Διαφορετικά όλες οι δηλώσεις τύπου της ΝΔ για τις άγριες κομματικές διώξεις, ότι το στράτευμα δεν ανήκει μόνο σε όσους έχουν πράσινη κάρτα, η ΝΔ δεν θα μείνει απαθής,τους άξιους τους έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός κ..ά., θα παραμείνουν για άλλη μία φορά … πολιτικά λόγια. Και το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι τα έκανε όλα τέλεια.
Οι επανακρίσεις αφορούν όλους αυτούς τους προαναφερόμενους αδίκως διωχθέντες, μερικοί από τους οποίους θα πρέπει να είναι μέσα στους πίνακες για τις αναβληθείσες ετήσιες τακτικές κρίσεις. Διαφορετικά θα κρίνονται μεταξύ τους αυτοί που έχουν τις πράσινες κάρτες με ό,τι χρώμα παραλλαγής θα τις έχουν περάσει τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου