Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Προχωρά η ενταξη της Νικόπολης στα προστατευμένα μνημεία της UNESCO


"Ενημερωση για το θεμα ενταξης του αρχαιολογικου χωρου της νικοπολης στα προστατευόμενα μνημεία της unesco".
Το έτος 2002 ο Όμιλος UNESCO Νομού Πρέβεζας μετά από συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή UNESCO και τον τότε πρόεδρο της κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, ξεκινούν τις προσπάθειες ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία του οργανισμού, και ανακοινώνουν κατά την επίσκεψη του κ. Παπαγεωργιου στην Πρέβεζα το έτος 2003,στα πλαίσια φωτογραφικής και φωτογραμμικής έκθεσης, ότι έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα στο πρόγραμμα της UNESCO για την προστασία, προβολή και διάσωση του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης.
Στη συνέχεια και μετά από συνεχή παρακολούθηση και προσπάθειες του Ομίλου και της Εθνικής Επιτροπής ανακοινώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι προχωρά η ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης ταυτοχρόνως με τον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Φιλίππων.
To TEE Ν. Πρέβεζας το έτος 2009 αναλαμβάνει να συντάξει το φάκελο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο Πολιτισμού και η UNESCO.
Πλην όμως, πριν από ένα χρόνο περίπου σταματά κάθε προσπάθεια και παγώνει
το θέμα χωρίς να ενημερωθεί καθόλου ο Όμιλος μας.
Βλέποντας αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο όμιλος UNESCO Νομού Πρέβεζας ξεκίνησε πάλι τις προσπάθειες ώστε να συνεχιστεί η ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης.
Σε συνεργασία με τη Εθνική Επιτροπή UNESCO έγιναν επαφές με τους υπεύθυνους στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια ενημέρωση στους τοπικούς φορείς που είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή (Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας Δήμος Πρέβεζας, Αρχαιολογία,ΤΕΕ Πρέβεζας),ώστε από κοινού να συντονιστούν οι ενέργειες που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

για ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Κατσίμπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου