Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών ατμομηχανή βιώσιμης ανάπτυξης για την Ευρώπη


Την ιδιαίτερη οικονομική αλλά και πολιτική σημασία που έχουν τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών για την Ευρώπη που διψά για βιώσιμη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ως εισηγητής του ΕΚ για το ζήτημα του Κανονισμού για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, στην πρώτη ανταλλαγή απόψεων στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της άνευ προηγουμένου κρίσης. Οπότε χρειαζόμαστε επειγόντως καλά νέα τα οποία θα στείλουν ένα θετικό μήνυμα. Δηλαδή ότι η Ευρώπη μπορεί να κερδίσει το στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη.
Η κρίση θα πρέπει να θεωρηθεί κίνητρο επενδύσεων και όχι εμπόδιο. Επομένως, οι επενδύσεις στις υποδομές μεταφορών μπορούν να συμβάλλουν στο να ξεπεράσουμε την κρίση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.
Είμαι πεπεισμένος ότι τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αειφόρο ανάπτυξη που επιθυμούμε" ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος
στην εισαγωγική του παρέμβαση.
Στη συνέχεια, ο Έλληνας εισηγητής έδωσε πληροφορίες για την μέθοδο εργασίας που θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες και μέχρι την ολοκλήρωση του πολύπλοκου αυτού έργου που αναμένεται έως τα τέλη του 2012. Τελικός σκοπός αλλά και πρωτόγνωρη πρόκληση, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών κ. Σίμπσον στην εισήγησή του, είναι η εκπόνηση μιας, κοινής έκθεσης από τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του ΕΚ (ΕΛΚ-Σοσιαλδημοκράτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου