Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τασούλας:"Δεν έχουμε αλλεργία στην κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση"


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99.5, αναφερόμενος στα σενάρια συγκυβέρνησης, επεσήμανε τα εξής:
«Δεν είναι τόσο ότι εμείς έχουμε αλλεργία με μια κυβέρνηση συνεργασίας, όσο το ότι κάποιοι άλλοι έχουν πραγματική αλλεργία με την προοπτική να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία ξέρει τι θέλει και έχει αποδείξει ότι δικαιώθηκε και μπορεί να βγάλει τη χώρα -όχι εύκολα- από την κρίση.
Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάζεται συγκυβέρνηση. Η ΝΔ, μετά την πρωτοφανή δοκιμασία στην οποία θα ετίθετο η χώρα λόγω της ιστορίας με το δημοψήφισμα, έβαλε πλάτη για να παραμείνει η χώρα μέσα στην Ευρώπη και να αποκτήσει και μια προοπτική. Η ΝΔ, με κόστος αλλά και ευθύνη, έβαλε πλάτη ώστε να ολοκληρωθούν τα βήματα που κατοχύρωναν τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Αυτά τα βήματα σιγά - σιγά ολοκληρώνονται. Με αυτό το πρόγραμμα -με το οποίο δεν συγκυβερνούμε, αλλά στηρίζουμε τη χώρα- δώσαμε τη δυνατότητα να κερδηθεί χρόνος. Το προηγούμενο μνημόνιο ούτε κέρδιζε χρόνο, ούτε κούρευε
το χρέος. Σήμερα έχοντας απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας έχουμε τη δυνατότητα και το χρέος να γίνει βιώσιμο αλλά και να μπορέσουμε να μπούμε σε μια άλλη πορεία. Όλα αυτά δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαν παρθεί αυτές οι αποφάσεις και αν δεν είχε βάλει πλάτη η ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ τώρα που έχει καταρρεύσει και βρίσκεται μόνο του στον γκρεμό, ψάχνει για παρέα. Η ΝΔ αυτή την παρέα δεν θα την προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ.
Εγώ πιστεύω ότι η ΝΔ με τον Α. Σαμαρά μπορεί να διορθώσει τα πράγματα, χωρίς μαγικές λύσεις, χωρίς εύκολες λύσεις, αλλά κυρίως με αποτελεσματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου