Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τα Γιάννινα ζουν στο ρυθμό της Αποκριάς


Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αύριο και όλα είναι έτοιμα για ν’ ανάψουν παραδοσιακές τζαμάλες στις  γειτονιές των Ιωαννίνων. Οι διάφορες εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι Γιαννιώτες σκοπεύουν για τρεις μέρες ν’ αφήσουν στην άκρη προβλήματα και σκοτούρες και να γλεντήσουν με την ψυχή τους.  
Με την ελπίδα ότι ο καιρός θα είναι και αύριο σύμμαχός τους, το βράδυ της Κυριακής η πόλη των Ιωαννίνων και τα Δημοτικά Διαμερίσματα θα το… κάψουν, ενώ δεν θα λείπουν από σήμερα κιόλας  οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην κεντρική Πλατεία, με πρωταγωνιστές τους ντόπιους Πολιτιστικούς Συλλόγους (αναλυτικά οι εκδηλώσεις στη σελίδα 7). 
Το τριήμερο της Αποκριάς βεβαίως κλείνει την Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού. 
Ο καιρός
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν γενικά αίθριο καιρό για σήμερα Σάββατο, όμως σταδιακά μετά το μεσημέρι δεν αποκλείονται νεφώσεις, κατά τόπους έντονες. 
Η θερμοκρασία αναμένεται σε υψηλά επίπεδα, αφού η μέγιστη θ’ αγγίξει ακόμη και τους 18 βαθμούς Κελσίου. 
Σύμφωνα με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αύριο Κυριακή η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα το βράδυ και στα ημιορεινά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Βόρειων διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από τις βραδινές ώρες. 
Την Καθαρά Δευτέρα από το πρωί και μετά θα επικρατήσουν νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια, που θα είναι τοπικά αυξημένες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι Βόρειων-Βορειοανατολικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Κλειστά τα καταστήματα 
Ας σημειωθεί ότι τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στα Γιάννινα θα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα.  
Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι φούρνοι, που από το απόγευμα της Κυριακής θα αρχίσουν να διαθέτουν στους καταναλωτές τις πατροπαράδοτες λαγάνες, η τιμή των οποίων αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, 2,5 έως 3 ευρώ.
Επί ποδός η Τροχαία
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ήδη από χθες η Τροχαία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Έτσι σήμερα από τις 6:00 μέχρι τις 13:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα στις εθνικές οδούς, ενώ αύριο Κυριακή δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις. 
Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και γι’ αυτό έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις στα εθνικά οδικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου