Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Καλογιάννη με εκπροσώπους του ΟΕΚ και του ΟΕΕ


Συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης με εκπροσώπους των εργαζομένων των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας με θέμα την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τους δύο Οργανισμούς.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους τόσο για τους δικαιούχους των προγραμμάτων των Οργανισμών αυτών όσο και για το μέλλον των ίδιων των εργαζομένων.
Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας την οποία ο κ. Σαμαράς έθεσε κατά τη χθεσινή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο.
Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία προτείνει:
Την ενοποίηση των δύο Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ σε ένα νέο φορέα, με νέο οργανόγραμμα και μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανσή τους.
Η ενδεχόμενη ενοποίηση ΟΑΕΔ-ΟΕΚ-ΟΕΕ, θα είχε θετικά αποτελέσματα αν ο στόχος είναι αποδεδειγμένα η βελτίωση της λειτουργίας και η αναβάθμιση
των κοινωνικών παροχών στους δικαιούχους. Ταυτόχρονα, εκφράζονται επιφυλάξεις για το εάν είναι εύκολο να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας τόσο μεγάλος Οργανισμός.
Τις θέσεις αυτές η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να τις καταθέσει όταν το σχετικό σ/ν του Υπουργείου Εργασίας κατατεθεί στη Βουλή, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός εξετάζει όλες τις σχετικές προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου