Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σταύρος Καλογιάννης: Τραγικά πολιτικά λάθη του κ. Γ. Παπανδρέου οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας


Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Τοπική Οργάνωση Ελεούσας της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 19/2, παραβρέθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
«Θέλω με λίγα λόγια να εξηγήσω πως φθάσαμε ως εδώ: Το φθινόπωρο του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την Κυβέρνηση του τόπου, η χώρα αντιμετώπιζε πρόβλημα υψηλού χρέους. Όμως το πρόβλημα ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και η χώρα μας μπορούσε να δανειστεί από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου επί έξι ολόκληρους μήνες δεν έκανε το παραμικρό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Αντιθέτως, ανάλωσε πολύτιμο χρόνο σε ταξίδια ήσσονος σημασίας στο εξωτερικό, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τον Απρίλιο του 2010 οδήγησε τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως είχε προσχεδιάσει.
Η προσφυγή αυτή ήταν ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος για τη χώρα και για την Ευρώπη. Ο κ. Γ. Παπανδρέου εισήγαγε το ΔΝΤ στην ευρωζώνη και ακολούθησαν μέτρα τα οποία απέτυχαν παταγωδώς στην εφαρμογή τους. Κανείς στόχος δεν επετεύχθη, καμία μεταρρύθμιση δεν προχώρησε, καμία αποκρατικοποίηση δεν έγινε. Είναι ενδεικτικό ότι επί 2 ½ ολόκληρα χρόνια διαδοχικές Κυβερνήσεις συζητάνε, υποτίθεται, τον τρόπο «απελευθέρωσης» των ταξί και των φορτηγών !
Τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Παπανδρέου διέπραξε και δεύτερο στρατηγικό λάθος: ενώ
η χώρα βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ευρώ και την ευρωζώνη!
Αμέσως η Κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε και σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμου, με συγκεκριμένο σκοπό και χρονοδιάγραμμα.
Την προηγούμενη εβδομάδα η χώρα μας έφθασε κυριολεκτικά ένα βήμα από τον γκρεμό, στα πρόθυρα της άτακτης χρεωκοπίας. Ως Νέα Δημοκρατίας κληθήκαμε να πούμε το εύκολο «όχι» ή το πολύ δύσκολο «ναι». Ουσιαστικά δεν υπήρχαν περιθώρια επιλογής. Επιλέξαμε το δύσκολο «ναι», πιστεύοντας ότι διασφαλίζουμε το μέλλον της χώρας εκεί όπου ανήκει, στην οικογένεια του ευρώ.
Τώρα δεν απομένει παρά να γίνουν εκλογές, να ξεκαθαρίσει αμέσως το πολιτικό τοπίο και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Η Νέα Δημοκρατία που αποτελεί σήμερα τη μόνη εναλλακτική αξιόπιστη λύση, με αίσθημα ευθύνης πρέπει να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για την επόμενη ημέρα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί σύντομα, να προχωρήσει στη σταθεροποίηση της χώρας και στην ανάπτυξη της οικονομίας μας».
Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Ζίτσας, όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πρώην Δήμου Πασσαρώνας, το Ρυθμιστικό σχέδιο Ιωαννίνων, η λειτουργία του υποσταθμού στην Ελεούσα και άλλα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόοδος επί 2 ½ χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου