Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Θλιβερή αρπαγή των θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς"


Σχετικά με την κλοπή αρχαιοτήτων από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά την Εθνική Πινακοθήκη, με πικρία βλέπουμε να παίρνει σειρά η Ολυμπία σε μια θλιβερή ακολουθία αρπαγής των θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το γεγονός θα κάνει το γύρο του κόσμου και θα δώσει έντονα αρνητικό μήνυμα ότι η πολιτεία μας δεν είναι ικανή να διαφυλάξει τα μοναδικά αριστουργήματα που έχει το προνόμιο να φιλοξενεί για λογαριασμό της ανθρωπότητας.
Η υπουργική παραίτηση εκτονώνει σε ένα βαθμό την κατακραυγή και τα ερωτήματα για την τραγική αυτή αποτυχία και αποτελεί πράξη ευθιξίας σε περίοδο που τέτοιες σπανίζουν.
Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει για να κοιτάξουμε μπροστά είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανασυντάξουμε τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο εγχείρημα, να επιμεριστούν ευθύνες για το γεγονός και να δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να επιστρέψουν οι αρχαιότητες στο Μουσείο Ολυμπίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου