Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι “πιάτσες” ναρκωτικών απλώς μετατοπίζονται στις γειτονιές της Αθήνας


Πριν από μερικούς μήνες, η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο οικοδομικό τετράγωνο των Προπυλαίων, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν γίνει κάτι δραστικό άμεσα, η περιοχή, που συν τοις άλλοις αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε «νέα Τοσίτσα».
Σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι η κατάσταση είναι υπό τον έλεγχο της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής, το πρόβλημα, όχι μόνο δε λύθηκε, αλλά, επεκτάθηκε και παραπέρα, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, ανάμεσα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και τη Νομική Σχολή.
Καθημερινά, φοιτητές, κάτοικοι, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες αντικρίζουν την εικόνα δεκάδων διακινητών, που -χωρίς την παραμικρή συστολή- πωλούν ναρκωτικά και ακόμα περισσότερων εξαθλιωμένων χρηστών που παίρνουν τη δόση τους μπροστά στον προαύλιο χώρο της Νομικής, ακόμα και στα σκαλιά του κτιρίου του Δήμου.
Είναι προφανές, ότι η κατάσταση δεν βρίσκεται υπό κανένα έλεγχο. Οι “πιάτσες” ναρκωτικών
απλώς μετατοπίζονται στις γειτονιές της Αθήνας. Δεν λιγοστεύουν. Το ερώτημα είναι:
Ως πότε και με ποιο τίμημα για τους κατοίκους, τον εμπορικό κόσμο και τον τουρισμό της μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται η Αθήνα με τόσο σοβαρές εστίες παραβατικότητας μέσα στο κέντρο της;
Για πόσο καιρό ακόμα μπορεί να υφίσταται τέτοια πλήγματα στην εικόνα και το επίπεδο ασφάλειάς της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου