Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεκτροπληξία: Αυξήσεις έως 20€ τον μήνα ζητά η ΔΕΗ

Ηλεκτροπληξία... με απώλειες από 10 έως 20 ευρώ μηνιαίως θα υποστούν περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια νοικοκυριά αν περάσουν οι προτάσεις της ΔΕΗ για αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.
Αυτές σε ποσοστά είναι από 14,5% έως 48,7%, με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση να γνωρίζουν οι χαμηλές καταναλώσεις της κατηγορίας 0 έως 800 κιλοβατώρες και οι μεσαίες που είναι από 801 έως 2.000 κιλοβατώρες.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας χθες στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, έδωσε τα ακόλουθα παραδείγματα επιβάρυνσης στους οικιακούς καταναλωτές.
Αν ισχύσουν λοιπόν οι αυξήσεις, οι καταναλώσεις από 0 έως 400 κιλοβατώρες θα μετρήσουν απώλειες 5 ευρώ τον μήνα. Η κατηγορία που «καίει» ρεύμα από 401 έως 800 κιλοβατώρες θα πληρώσουν επιπλέον 10 ευρώ μηνιαίως.
Οσοι καταναλώνουν από 801 έως 3.000 κιλοβατώρες θα επωμιστούν πρόσθετο κόστος 15 ευρώ τον μήνα και οι καταναλώσεις των 3.001 και πάνω θα πληρώσουν
20 ευρώ περισσότερα τον μήνα.
Τα προαναφερόμενα ποσά είναι μεσοσταθμικά και πρέπει να υπογραμμιστεί ότι για τις χαμηλόμισθες και τις μεσαίες εισοδηματικά 2,7 εκατομμύρια οικογένειες τα 10 και 15 ευρώ τον μήνα είναι σημαντικά ποσά με δεδομένη τη φορολογική επιβάρυνση που θα υποστούν, τις μειώσεις των μισθών που έχουν δεχτεί και το γεγονός της μεγάλης ανεργίας.
Πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ότι το αίτημα της ΔΕΗ για τις προαναφερόμενες αυξήσεις εξετάζει αύριο Πέμπτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου