Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΟΜΗΣ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο τη δημιουργία δομής ΚΕΘΕΑ στην Πρέβεζα. 
 Παραβρέθηκαν ο π. Δ. Γκαραγκούνης ως εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Νικοπόλεως & Πρεβέζης, ο κ. Οδ. Πότσης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Υγείας, ο κ. Δ. Κατσιπανέλης Αντιδήμαρχος Πρέβεζας, ο κ. Κ. Αρβανίτης Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Κ. Λάζος από τον ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, ο κ. Ι. Νικόπουλος Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου και η κ. Ε. Αθανασούλα, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας. 
 Ως προς την σημασία της δημιουργίας δομής του ΚΕΘΕΑ στην Πρέβεζα, υπήρξε ταύτιση απόψεων, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου και της Μητρόπολης για την εύρεση χώρου που θα στεγάσει τη δομή. Αποφασίστηκε ως τις 10 Ιανουαρίου να έχουν υποβληθεί οι προτάσεις και στην περίπτωση που δεν βρεθεί ιδιόκτητος χώρος του Δήμου ή της Μητρόπολης, συμφωνήθηκε να ενοικιασθεί με τη συνδρομή όλων των φορέων. 
 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου τόνισε τη
σημασία του έργου του ΚΕΘΕΑ αλλά και όλων των δομών που προσφέρουν υπηρεσίες στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους και ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουν τοπικά στην Πρέβεζα την υποστήριξη που τους χρειάζεται. «Το πρόβλημα των ναρκωτικών αλλά και των άλλων εξαρτήσεων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την αντιμετώπισή του και την υποστήριξη αυτών που υποφέρουν», υπογράμμισε.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα σχετικά με τις μονάδες ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, λέγοντας ότι σταδιακά δημιουργείται ένα πλήρες δίκτυο για την υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες. «Υπάρχει η βούληση να ενδυναμωθεί αυτό το δίκτυο και να ενισχυθούν οι δομές για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες», πρόσθεσε.
 * Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βοηθάει τους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους ενώ όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου