Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Προχωρούν οι διαδικασίες για την Αγωγή Υγείας σε σχολικές μονάδες


Ολοκληρώθηκαν οι  συσκέψεις που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες για την παροχή αγωγής υγείας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια. 
 Το πρόγραμμα αναπτύσσεται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, τους επιστημονικούς φορείς, τους ιατρικούς, οδοντιατρικούς, φαρμακευτικούς συλλόγους καθώς και με ιατρούς, ελεύθερους, επαγγελματίες. 
 Δημιουργήθηκαν θεματικές ενότητες με σκοπό την προάσπιση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, πάνω στις οποίες θα γίνει ενημέρωση από τους επιστημονικούς φορείς στους χώρους των σχολείων ή των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.  Για την καλύτερη και εστιασμένη παροχή αγωγής τις θεματικές ενότητες  ενδιαφέροντος θα ορίσουν τα ίδια τα σχολεία -  και ανάλογα αυτών, μετά τις γιορτές,  θα κληθούν
οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς να συγκροτήσουν τις αντίστοιχες ομάδες.
 Από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και ήδη για την Π.Ε. Ιωαννίνων,  έχει συγκροτηθεί ολοκληρωμένη πρόταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου