Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης, είπε ότι όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ακόμη, δήλωσε ότι την Παρασκευή θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ. Επίσης, είπε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις, οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη τόνισε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στους ΟΤΑ. Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις, οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας . Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως αύριο, Παρασκευή, θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ, στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθούν χρήματα για επιστροφή ΦΠΑ, να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς και παροχές υγείας. Τόνισε, επίσης, πως μέχρι το τέλος χρόνου θα δοθεί 1 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στην ίδια λογική θα κινηθεί η κυβέρνηση και το 2013. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα ύφεσης που πλήττει την αγορά και είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας Ο Πρωθυπουργός έστειλε χθες μήνυμα ελπίδας μετά από μακρά σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η θετική πορεία του προ υπολογισμού ενώ τέθηκαν οι βασικές αρχές για την προώθηση των δημοσιονομικών δεικτών Ο Πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών μέτρων


Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
Επίσης, είπε ότι όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ακόμη, δήλωσε ότι την Παρασκευή θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ. Επίσης, είπε ότι την
πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις, οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
 Ο κ. Σαμαράς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 
Η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη τόνισε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και
στους ΟΤΑ.
 Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. 
Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις, οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας . 
 Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως αύριο, Παρασκευή, θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1.200 εφάπαξ, στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθούν χρήματα για επιστροφή ΦΠΑ, να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς και παροχές υγείας. 
Τόνισε, επίσης, πως μέχρι το τέλος χρόνου θα δοθεί 1 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στην ίδια λογική θα κινηθεί η κυβέρνηση και το 2013. 
 Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα ύφεσης που πλήττει την αγορά και είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας 
Ο Πρωθυπουργός έστειλε χθες μήνυμα ελπίδας μετά από μακρά σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η θετική πορεία του προ υπολογισμού ενώ τέθηκαν οι βασικές αρχές για την προώθηση των δημοσιονομικών δεικτών 
 Ο Πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών μέτρων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου