Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Σύλληψη δύο μελών οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.


Σήμερα (22-12-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του  Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν  δύο άτομα, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ 34 ετών, μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ  αναζητούνται και άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας. 
Επίσης, συνελήφθησαν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Σουδάν, ηλικίας 31,20 και 26 ετών.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ επί της Εγνατίας Οδού στην Ηγουμενίτσα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,  προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα.
Ο 45χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, ανέπτυξε ταχύτητα  και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.   Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος   προωθούσε προς το Λιμάνι  τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, ένας εκ των οποίων πριν την ακινητοποίηση του οχήματος τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, με “εγκέφαλο”  και διοργανωτή των
λαθρομεταφορών τον 34χρονο  Ιρακινό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, το παραπάνω κύκλωμα, δραστηριοποιούνταν  στην παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, με διάφορα μεταφορικά μέσα, από την πόλη των Ιωαννίνων προς την πόλη της Ηγουμενίτσας και με τελικό προορισμό την Ιταλία, αποκομίζοντας για τις “υπηρεσίες” του αυτές παράνομα περιουσιακά οφέλη .  
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος, το εύρος της δραστηριότητάς του καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου