Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Υψηλή διάκριση για την Ευρωβουλευτή της ΝΔ Ρόδη Κράτσα


Η  υψηλή διάκριση του αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής απονέμεται με απόφαση της Γαλλικής Δημοκρατίας στην ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα, η οποία έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2012.
  Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα τιμηθεί για την προσφορά της στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση, την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και τη διεθνή της παρουσία  για την ειρήνη και τη συνεργασία στον σύγχρονο κόσμο. Η τελετή παρασημοφόρησης της Ρόδης Κράτσα θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρεσβεία από τον πρέσβη κ. Jean Loup  Kuhn-Delforge.
  Η Λεγεώνα της Τιμής, καθιερώθηκε ως τιμητικό τάγμα  από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη το 1802 για να επιβραβεύσει γάλλους πολίτες για τις  πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες τους. Αργότερα διευρύνθηκαν τα κριτήρια  επιλογής, για την ένταξη πολιτών διαφορετικών εθνοτήτων, οι οποίοι διακρίνονται για τη δραστηριοποίηση και την προσφορά τους σε πεδία που προάγουν τις σχέσεις τους με τη Γαλλία και τα ιδανικά της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου