Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αντώνης Μπέζας: «Χρειάζονται επενδύσεις και πρωτοβουλίες για να διασφαλιστεί η ανοχή και η αντοχή της κοινωνίας»


Κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε κινητές αξίες (χρηματοπιστωτικές αγορές), ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας αναφέρθηκε στην  επίτευξη του στόχου για την εκταμίευση της δόσης των 52,5 δισ. ευρώ και στη δικαίωση της στρατηγικής των τριών κομμάτων της κυβέρνησης για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Παράλληλα, τόνισε ότι στην νέα περίοδο που ξεκινάει χρειάζονται επενδύσεις για να «ξεκλειδώσει» η ανάπτυξη και συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για να διασφαλιστεί η ανοχή και η αντοχή της κοινωνίας.
Στην ομιλία του συγκεκριμένα ο κ. Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Με τα 52,5 δισεκατομμύρια, που θα εκταμιευθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, επιτεύχθηκε   ένας μεγάλος στόχος για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση εργάσθηκε με επιμονή αυτούς τους έξι μήνες  ζωής της. Η Ελλάδα πήρε μια μεγάλη ανάσα και τελείωσε μια   δύσκολη περίοδος αγωνίας και αβεβαιότητας. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Όπως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο στόχος επιτεύχθηκε κυρίως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, θυσίες που όλοι πλέον στην Ευρώπη  αναγνωρίζουν και που θα πρέπει να πιάσουν τόπο για να είναι οι τελευταίες.
Επιβραβεύθηκε λοιπόν η συλλογική προσπάθεια και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης. Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα είναι, ότι δικαιώθηκε μια  πολύ συγκεκριμένη  στρατηγική των τριών κομμάτων της κυβέρνησης. 
Η στρατηγική της διαπραγμάτευσης και όχι των μονομερών
ενεργειών.
 Η στρατηγική της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, μέσα από την εφαρμογή αυτών για τα οποία  είχαμε δεσμευθεί και όχι των απερίσκεπτων, επικίνδυνων και χωρίς ουσία λεονταρισμών. 
  Η στρατηγική του να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόγραμμα προσαρμογής και όχι να φύγουμε από την Ευρωζώνη».
 «Πίσω από την απίστευτη πολιτική μικροψυχία των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, κρύβεται η παντελής έλλειψη αξιόπιστης και ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης. Η πλήρης άρνηση  που υπάρχει,  υπάρχει για να καλύπτει την απουσία θέσεων. Αυτό όμως  λέγεται παραπλάνηση του ελληνικού λαού.
Διότι τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν μιλάει για μορατόριουμ στην πληρωμή του χρέους; Αυτό πού  έγινε, η μείωση δηλαδή  των επιτοκίων δανεισμού, η μετατόπιση τόκων και χρεολυσίων προς το μέλλον και η επιστροφή των κερδών των κεντρικών  τραπεζών, δεν είναι μορατόριουμ στην πληρωμή του χρέους; Συμφωνημένο όμως και ασφαλές και όχι μονομερές και επικίνδυνο.
Τι εννοούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσοι έχουν απομείνει, όταν μιλούν για διαγραφή του επαχθούς χρέους; Αυτό που έγινε, με το PSI και τις τελευταίες αποφάσεις, και που οδήγησε σε διαγραφή χρέους 140 δις ευρώ συνολικά, περίπου 70% του ΑΕΠ, δεν είναι η μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην παγκόσμια ιστορία, χωρίς χρεοκοπία; 
Τέλος, τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του για διεθνή διάσκεψη για το ελληνικό δημόσιο χρέος; Αυτό που γίνεται στα Euro group και τις Συνόδους Κορυφής, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί μια σειρά χώρες, δεν είναι στην ουσία κάθε φορά μια διεθνής διάσκεψη,  για το ελληνικό πρόβλημα και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη;». 
 «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τώρα δίνεται στη χώρα η δυνατότητα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Χρειάζονται επενδύσεις για να «ξεκλειδώσει» η ανάπτυξη και άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες, για να διασφαλιστεί η ανοχή και η αντοχή της κοινωνίας.
  Και πρέπει όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δουλέψουμε. Ακόμη και αυτοί που λειτουργούν  κρυπτόμενοι πίσω από την κρίση. Θα πρέπει να βάλουν κάτω το κεφάλι και να δουλέψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου