Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Αλλαγή του τρόπου άρδευσης στον κάμπο Κόνιτσας»


Χαρμόσυνα πληροφορηθήκαμε τούτες τις γιορτινές μέρες  ότι στις 15 Ιανουαρίου 2013 δημοπρατείται το έργο «Αλλαγή του τρόπου άρδευσης στον κάμπο Κόνιτσας Ν. Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 15.830.797 ευρώ. Θα γίνει εξολοκλήρου με ευρωπαϊκά χρήματα από το Αγροτικό Πρόγραμμα 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».   Μετά την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Αώο και του αρδευτικού αύλακα, την διενέργεια του έργου του αναδασμού, η αλλαγή του τρόπου άρδευσης με το σύγχρονο σύστημα «σταγόνα-σταγόνα» στον κάμπο της Κόνιτσας είναι το μεγαλύτερο αγροτικό έργο στην περιοχή μας . Υλοποιείται ένα έργο στον πρωτογενή τομέα παραγωγής μέσα στην σημερινή οικονομική κρίση που απειλεί καθεμέρα με πείνα μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού μας. Η αγροτική παραγωγή ισοδυναμεί με τρόφιμα ή με την πρώτη ύλη για τρόφιμα. Το έργο δημιουργεί υποδομή, στηρίζει την  ανάπτυξη, προωθεί την τοπική οικονομία, προσφέρει θέσεις εργασίας, και στο στάδιο της κατασκευής ακόμη, προστατεύει το περιβάλλον. Είναι καιρός τώρα να πληροφορηθούν από ειδικούς επιστήμονες οι αγρότες μας για τις καινούριες ευκαιρίες αποδοτικών και ποιοτικών καλλιεργειών  που θα ανοίξει το νέο έργο. Το έργο καθιστά επίκαιρη την ανάγκη  επαναλειτουργίας της  Γεωργικής
Σχολής για την εκπαίδευση των αγροτοπαίδων και την μετεκπαίδευση των αγροτών.
Το Σωματείο μας με πολλά υπομνήματα στους αρμοδίους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες  συνέβαλε, έστω και λίγο, να γίνει αυτό το σπουδαίο έργο. 
Αξίζει των ευχαριστιών μας  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, που ως Νομάρχης Ιωαννίνων συνέταξε την μελέτη του έργου, καθώς και όσοι, όπως οι τοπικοί μας Βουλευτές, βοήθησαν να γίνει το έργο.                 
 Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Σπύρος Γκότζος  τ/2651057687

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου