Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δικαίωση και Αφετηρία 52,5 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στη χώρα μέχρι το Μάρτιο

 Τέλειωσε μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος αγωνίας για την Ελλάδα. Τελειώνουν οι φήμες, οι εκβιασμοί και οι πιέσεις για έξοδο της χώρας μας από το Ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση. Όρθια, όχι γονατισμένη. Καλύτερη, όχι ισοπεδωμένη. Ισχυρότερη, όχι απομονωμένη.
 Τα χρήματα που εκταμιεύονται για την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές που ήδη κάναμε, αποτελούν μια δικαίωση και μια αφετηρία.
 Δικαίωση για την πολιτική τριών κομμάτων που πίστεψαν στην Αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της. Που πίστεψαν στην Ευρώπη και όχι σε μιαν Ελλάδα απομονωμένη.
 Και αφετηρία για ολόκληρη την Ελλάδα και τους Έλληνες, που έχοντας αποφύγει τον γκρεμό, έχουν στέρεους πλέον λόγους να αισιοδοξούν!
 -       Μέσα στους επόμενους μήνες θα πάρουμε 52,5 δισεκατομμύρια.
-       Απ’ αυτά, τα 40 περίπου θα μείνουν μέσα στη χώρα.
-       Από τα υπόλοιπα, τα 11 σβήνουν 20 δισεκατομμύρια χρέους.
-       Αρχικά ήταν να πάρουμε αμέσως 31 δισεκατομμύρια και παίρνουμε αμέσως 34,5. Από αυτά, στην αρχή προβλεπόταν να έχουμε στη διάθεσή μας 4 δισεκατομμύρια
περίπου προκειμένου να καλύψουμε άμεσες ανάγκες. Από τις επόμενες μέρες θα έχουμε στη διάθεσή μας σχεδόν τα διπλά: 7 δισεκατομμύρια! Και 7 το επόμενο αμέσως τρίμηνο. Κι όλα αυτά πέρα και πάνω από τη χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε όλα όσα το Ελληνικό δημόσιο χρωστάει στους Έλληνες πολίτες όλα τα τελευταία χρόνια. Πάνω από 9 δισεκατομμύρια.
 Η ρευστότητα έτσι θα αρχίσει να αποκαθίσταται, ώστε να υπάρξουν δάνεια για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις. Να σωθούν θέσεις εργασίας και να φρενάρουμε την ανεργία.
 Το σύννεφο αβεβαιότητας που σκέπαζε τη χώρα μας όλο αυτό το διάστημα, απομακρύνθηκε πλέον οριστικά. Κι αυτό θα επιτρέψει να υπάρξουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να πέσει η ανεργία, που ήταν πάντα το μεγάλο ζητούμενο.
Με τις αποφάσεις που πετύχαμε:
 -       θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες,
-       κόπηκαν τα επιτόκια για τα επόμενα δέκα χρόνια,
-       κόπηκαν τα χρεολύσια για τα επόμενα 15 χρόνια,
-       μας επιστρέφουν τα κέρδη που κέρδισαν οι ξένες κεντρικές τράπεζες πάνω στο Ελληνικό χρέος, -       μας κόβουν κι άλλα 20 δισεκατομμύρια από το μελλοντικό μας χρέος, πέρα από τα 20 που κόψαμε εμείς με την επαναγορά των Ελληνικών ομολόγων.
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα εκταμιευθούν 52,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στα 49,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τον EFSF θα πρέπει να προστεθούν και 3,4 δισεκατομμύρια από το ΔΝΤ.
  -       Τα 34,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν άμεσα. Από το ποσό αυτό:
-       16 δισεκατομμύρια θα πάνε στις τράπεζες,
-       7 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,
  -       11,3 δισεκατομμύρια για την επαναγορά χρέους.
Επίσης, στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου θα δοθούν για τις τράπεζες άλλα 7,2 δισεκατομμύρια και άλλα 11 δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και επίσης τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό μας κάνει ένα σύνολο 52,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
  Για πρώτη φορά αλλάζει το μείγμα πολιτικής και υπάρχει προοπτική πραγματική και ελπίδα για Ανάπτυξη.
  Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να βγούμε από την κρίση οριστικά.
  Την αξιοπιστία μας την αποκαταστήσαμε στο εξωτερικό.
  Τώρα θα αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση και την Ελπίδα μέσα στη χώρα. Αλλά και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου