Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με εντολή Πρωθυπουργού άμεση επιστροφή ΦΠΑ

Με εντολή πρωθυπουργού οι μεγάλες εφορίες θα προχωρήσουν έως το τέλος 2012 άμεση επιστροφή ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
 Με εντολή του πρωθυπουργού οι μεγάλες εφορίες θα προχωρήσουν στην άμεση επιστροφή ΦΠΑ και στην επιστροφή φόρου εισοδήματος για ενίσχυση της ρευστότητας ενώ το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξόφληση των
ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
 0 επικαιροποιημένος προγραμματισμός για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προβλέπει ότι εντός του 2012 θα πρέπει να πληρωθούν 2 δις. ευρώ και εντός του 2013 άλλα 6 δις. ευρώ (1,5 δις. ευρώ ανά τρίμηνο).
 Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχωρά την επόμενη εβδομάδα στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 150.000 δικαιούχους. Υπολογίζεται ότι θα διατεθούν συνολικά 4 εκατ. ευρώ.
 Τα σχετικά ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι με τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση που έχουν υποβάλει.
 Το συνολικό κονδύλι του επιδόματος για τη φετινή χειμερινή περίοδο έχει προϋπολογισθεί σε 150 εκατ. ευρώ. Η καταβολή του επιδόματος γίνεται βάσει εισοδηματικών,
περιουσι- ακών, κοινωνικών και γεωγραφικών κριτηρίων και ουσιαστικά αποτελεί την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
Από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ο ΕΦΚ με τον οποίο διατίθεται εξισώθηκε με τον αντίστοιχο φόρο του πετρελαίου κίνη σης. Η εξίσωση είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά περίπου 30%, από το 1 ευρώ ανά λίτρο στο 1,30-1,35 ευρώ.
 Η υποβολή των αιτημάτων για τη χορήγηση του επιδόματος γίνεται μέσω ιντερνετ και συγκεκριμένα σε ειδική εφαρμογή στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφο- ριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου