Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Μόντι, σε προεκλογική τροχιά η Ιταλία


Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι υπέβαλε την Παρασκευή το βράδυ την παραίτηση του και της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο. Ο Μόντι είχε ανακοινώσει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, νωρίτερα, την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
 Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας, Ντονάντο Μάρα, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση Μόντι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου και ότι το Σάββατο ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, θα έχει διαβουλεύσεις με τις αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων.
 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τυπικών αυτών διαβουλεύσεων, αναμένεται να προχωρήσει στην διάλυση του κοινοβουλίου, για να μπορέσουν να διεξαχθούν οι εκλογές στις 24 Φεβρουαρίου του 2103.
 Σύμφωνα με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, δεν αποκλείεται, ήδη το Σάββατο το βράδυ, ο Ιταλός πρόεδρος να προχωρήσει στην διάλυση βουλής και γερουσίας.
 Ο κ. Μόντι αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή το πρώι κατά την οποία θα παράσχει διευκρινήσεις σχετικά με τις πολιτικές του
προθέσεις.
 Νωρίτερα υιοθετήθηκε και από τη βουλή της Ιταλίας ο προϋπολογισμός για το 2013 .
 «Ήταν 13 δύσκολοι, αλλά συναρπαστικοί μήνες. Η Ιταλία σήμερα είναι πιο αξιόπιστη από ό,τι στο παρελθόν για τους ξένους επενδυτές. Ελπίζω η μεταρρυθμιστική δράση να μπορέσει να συνεχιστεί και στην επόμενη νομοθετική περίοδος», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μόντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου