Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος ή ποια βουλευτής έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό;



Ποιος ή ποια βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη;
Ποιος εθνοπατέρας δε σεβάστηκε ούτε τον κόπο του ελληνικού λαού και τις απίστευτες θυσίες του;
Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Αρχής κατά του βρόμικου χρήματος, Π. Νικολούδης.
Για να σας διευκολύνουμε στο κουίζ, ο (η) βουλευτής δεν ψήφισε το πρόσφατο Μνημόνιο. Απίστευτο δεν είναι;
Όπως είπε – χωρίς να ξεκαθαρίσει αν είναι άντρας ή γυναίκα βουλευτής – τον Μάη του 2011, έβγαλε στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ…
« Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, που αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».
Επίσης ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε ότι η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, κατέσχεσε «πάνω από 223,6 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό προέρχεται από εγκληματικές πράξεις:
73 εκατομμύρια από φοροδιαφυγή, 53 εκατ. από εγκληματικές οργανώσεις, ένα εκατ. από τρομοκρατικές πράξεις, 20 εκατ. από τον κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά, ενώ άλλα 76,5 εκατ. από άλλα αδικήματα που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης άνω των 6 μηνών και από τα οποία προκύπτει περιουσιακό όφελος.
Όπως επίσης είπε, 105 πέντε περιπτώσεις έχουν παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, αλλά «διευκρίνισε», υπάρχουν ακόμα κάποιες «τρύπες» στο σύστημα που προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν διάφοροι, κυρίως σε ότι έχει σχέση με το ΕΣΠΑ. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση «γνωστού» επιχειρηματία ο οποίος κατέθεσε στο λογαριασμό «γνωστού του» 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να φανεί ότι έχει στο λογαριασμό του ίδια έσοδα και με το παραστατικό να πάρει την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ.  «Βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, πιρούνια, πιάτα και μαχαίρια για το κομμάτι αυτό»,  ανέφερε επί λέξει ο Π. Νικολούδης, επισημαίνοντας όμως ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αγρυπνούν»…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου