Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννενα BC - Πολύβιος Μεγαλόπολης 75-65


Αποστολή εξετελέσθη για τα Γιάννενα BC, όπου παρά τα προβλήματα και τις απουσίες κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες επικρατώντας του Πολύβιου με σκορ 75-65.
Τα προγνωστικά πριν το παιχνίδι μπορεί να μιλούσαν για ένα εύκολο "άσο" αλλά για τους ανθρώπους της ομάδας η αναμέτρηση χαρακτηριζόταν δύσκολη και επικίνδυνη για "γκέλα". Και αυτό γιατί ο συμπαθής Πολύβιος, προερχόμενος από τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ήρθε στα Γιάννενα με σκοπό να παίξει το τελευταίο του χαρτί στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.
Η ομάδα μας από την άλλη παρατάχθηκε απροετοίμαστη (Τετάρτη και Πέμπτη οι προπονήσεις ματαιώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών) αλλά και με σημαντικές απουσίες για άλλη μια αγωνιστική. Αυτή τη φορά απουσίασαν οι Τώνης (τραυματίας), Μάκης (στρατευμένος) και Τσουμάνης (επαγγελματικές υποχρεώσεις).
Τα προβλήματα αυτά επηρέασαν σημαντικά την απόδοση της ομάδας και ειδικότερα στο 1ο δεκάλεπτο όπου ο Πολύβιος προηγούνταν με σκορ 13-21. Στη συνέχεια η απόδοση της ομάδας ανέβηκε επιθετικά αλλά και αμυντικά και στο ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 37-34.
Στο δεύτερο ημίχρονο δύο ακόμη τραυματισμοί των Πρέντζα και Τάσση δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στη θέση του play maker  αλλά και στη γραμμή των ψηλών. Ο μεν
Πρέντζας έμεινε στον πάγκο με αιμάτωμα στη γάμπα λόγω χτυπήματος, ο δε Τάσσης συνέχισε να αγωνίζεται, σαφώς επηρεασμένος όμως καθώς πονούσε στη μέση. 
Στο σημείο αυτό χρειάστηκε οι υπόλοιποι να δώσουν το κάτι παραπάνω για να καταφέρει τελικά η ομάδα να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης. Ειδικά ο Δημήτρης Φυραρίδης φώναξε παρών στο 4ο δεκάλεπτο πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, πέρα από τη συνήθη πολύ καλή του άμυνα, βοήθησε πολύ και επιθετικά παίρνοντας πρωτοβουλίες, σκοράροντας αλλά και δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του. Στο τέλος ο Πολύβιος έκανε την ύστατη προσπάθεια σκληραίνοντας την άμυνα του, αλλά παρόλα αυτά η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας μίλησε και η νίκη ήρθε σχετικά άνετα για την ομάδα μας με σκορ 75-65.
Γιάννενα BC - Πολύβιος 75-65 
Διαιτητές: Πίγκας - Κρεσταινίτης. 
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-34, 54-43, 75-65. 
Γιάννενα BC (Παππάς): Πρέντζας 8, Φυραρίδης 10 (1), Κοντός 16 (1), Τάσσης 2, Μιχαήλ, Κωστακίδης, Αγγελής 6, Πανταζής 4 (1), Μπαρτζώκας 15, Γιωτάκης, Αυγερινός 14 (2). 
ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Α. Κούτρης): Φραγκόγιαννης 8 (2), Μιχαγιάννης 9 (1), Μπάκας 23, Μανίκας 3 (1), Ρεκουνιώτης 10 (1), Κούτρης Λ. 6, Θεοδωρόπουλος Δ. 2, Τσίρμπας 2, Αλεξάκης 2. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου