Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Να δεχτεί η ΕΚΤ κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει


Στη τοποθέτησή του "επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων" κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου τόνισε:
«Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω πόσο κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες, αν όχι οι επόμενες ώρες, για την οριστική αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Χρειάζεται, όμως, να υπενθυμίσω ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές, όλοι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό  κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Να κάνει την κίνηση δηλαδή που θα ανακούφιζε κατά δέκα τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, δεχόμενη το ανάλογο κούρεμα στα ομόλογα που κατέχει.
Και προσοχή! Δεν ζητάω από τον κ. Ντράγκι να υποστεί ζημίες η ΕΚΤ. Ζητάω να μην προσποριστεί κέρδος. Γιατί όταν η ΕΚΤ αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα στο 75% της αξίας τους περίπου στη δευτερογενή αγορά και αναμένει στη λήξη τους να πληρωθεί στο 100%, τί άλλο παρά κέρδος μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου