Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκοπήσεις: Νέα χαστούκια για ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ είναι οι δύο μεγάλοι χαμένοι των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αντίθετα ο μεγάλος κερδισμένος είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Rass και της Alco για τις εφημερίδες Παρόν και Καρφί, αντίστοιχα. 
Μία νέα δημοσκόπηση, της Rass, παρουσιάζει την πολύ άσχημη εικόνα του ΠΑΣΟΚ που πλέον γνωρίζει ολοκληρωτική κατάρρευση, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 8,7%.
Η ΝΔ είναι πρώτη στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,4% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 13,7%. Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ με 8,7%. Πέμπτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,1%, ενώ έκτο κόμμα είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,2% και ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 3,9% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,9%. Στο 2,8% καταγράφεται η Χρυσή Αυγή και στο 1,2% το Άρμα Πολιτών.
Επίσης δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύει το «Καρφί», το 53% των πολιτών επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μόλις το 27,8% βλέπει αυτοδυναμία.
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Δημοκρατική Αριστερά είναι και εδώ στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ παρουσιάζουν τάση διολίσθησης. Με την ίδια δημοσκόπηση οι Οικολόγοι Πράσινοι μπαίνουν στη Βουλή, ενώ στα όρια, 2,8%, είναι η Δημοκρατική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου