Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μισή παραμονή για τις γυναίκες της ΦΕΙ


Με 3-1 επικράτησε του ΓΣ Δράμας και αύξησαν τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού
Νίκη που ισοδυναμεί με μισή παραμονή, πέτυχαν οι γυναίκες της Φιλαθλητικής Ένωσης Ιωαννίνων, επικρατώντας με 3-1 σετ του Γ.Σ. Δράμας για το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών. Η ομάδα του Δημήτρη Καλογήρου πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, καθώς αύξησε τη διαφορά της στους 4 βαθμούς από τον ΓΣ Δράμας και τον Ερμή Δράμας, που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ «έπιασε» στην 7η θέση τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τη γιαννιώτικη ομάδα, καθώς διαδοχικά λάθη, κυρίως όσον αφορά αλληλοκάλυψη σε εύκολες επιθέσεις και πλασέ  των έμπειρων αθλητριών της Δράμας, έδωσαν
τη δυνατότητα στις φιλοξενούμενες να προηγούνται σταθερά στο 1ο σετ, Ωστόσο με υπερπροσπάθεια στο τέλος η ΦΕΙ πέτυχε την ανατροπή και κατέκτησε το σετ με 26 - 24.
Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, καθώς οι παίκτριες της γιαννιώτικης ομάδας μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα και το κατέκτησαν με 25 - 12.
Στο τρίτο σετ ο ΓΣ Δράμας μπήκε πιο αποφασισμένος και ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ μέχρι τον εικοστό πόντο όπου η ΦΕΙ ισοφάρισε. Ωστόσο, κάποια λάθη της Φ.Ε.Ι. στο τέλος έδωσαν τη δυνατότητα στις φιλοξενούμενες να μειώσουν σε 2-1 σετ.
Το τέταρτο σετ ήταν για γερά νεύρα, καθώς είχε πολλές εναλλαγές στη διακύμανση του σκορ. Στην αρχή προηγήθηκε η Δράμα, στη συνέχεια πέρασε μπροστά η Φ.Ε.Ι., τα συνεχή λάθη όμως -κυρίως στο σερβίς - την έφεραν πίσω 19-21. Η γιαννιώτικη ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Α΄ Διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον προπονητή Δ. Καλογήρου και το σκορ έγινε 19-23. Οι γυναίκες της ΦΕΙ, όμως, με απόλυτη συγκέντρωση και καταπληκτικές άμυνες έφεραν τα πάνω κάτω και κέρδισαν το σετ με 25-23, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις κερκίδες από τους φίλους της ομάδας.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η εμπιστοσύνη που έδειξε ο προπονητής της ΦΕΙ στην 14χρονη λίμπερο Χάιντι Βώττη, που ήταν και η αποκάλυψη του αγώνα.
Επόμενος αγώνας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Ε.Ο. Σταυρούπολης.
Τα σετ: 26-24, 25-12, 22-25 , 25-23.
ΦΕ Ιωαννίνων (Δ. Καλογήρου): Ασημακίδου, Αναστασίου, Νταλαμάγκα, Χαμπηλομάτη, Λακκιώτη, Χατζηγιαννάκου, Βώττη (λ), Καλογήρου, Γκουντουβά, Κύρλα, Παπακωνσταντίνου.
ΓΣ Δράμας (Ηλιόπουλος): Ομηρίδου, Γρηγοριάδου, Μαυροπούλου, Καγκαδάκη, Μπογατίνη, Καμπατάγη, Κωνσταντινίδου (λ), Καραγιαννίδου.

Ήττα από το Κολλέγιο για τους άνδρες
Εύκολη «λεία» αποδείχθηκε για το δεύτερο στη βαθμολογία Κολλέγιο Αθηνών η Φιλαθλητική Ένωση Ιωαννίνων, από τη στιγμή που ταξίδεψε στην Αθήνα μόλις με έξι παίκτες, καθώς υποχρεώσεις και απρόβλεπτα γεγονότα δεν επέτρεψαν σε αρκετούς από τους βασικούς να ακολουθήσουν.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς ο Δημήτρης Λεμονίδης παρέταξε την ομάδα βάσει των παικτών που είχε στη διάθεσή του και με μερικούς να αγωνίζονται σε πρωτόγνωρες για αυτούς θέσεις. Ωστόσο, η γιαννιώτικη ομάδα δείχνει αποφασισμένη να εξαντλήσει τις πιθανότητες για άνοδο στην Α2 και αποφυγή του υποβιβασμού, ευελπιστώντας στην κατάκτηση της 6ης θέσης, που οδηγεί σε μπαράζ.
Καθοριστικό παιχνίδι είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής με την Ολυμπιάδα Πατρών.
Τα σετ: 25-09, 25-15, 25-12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου