Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση της Ρόδης Κράτσα για τις πλημμύρες στην Ηλεία


Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ηλεία που στοίχισαν τη ζωή σε μία ηλικιωμένη γυναίκα και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτική παραγωγή και κοινωνικές υποδομές  έκανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα.
Η κα. Κράτσα με  γραπτή ερώτησή της, επικαλείται σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία ο Μηχανισμός παρέχει κατόπιν αιτήματος, υποστήριξη σε μείζονες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ζητά  να πληροφορηθεί εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλλει αίτημα υποστήριξης για την πολύπαθη Ηλεία, η οποία μετά τις πυρκαγιές του 2007,
δέχτηκε νέο χτύπημα  από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Η  κα. Κράτσα  ερωτά την Επιτροπή ποιες δυνατότητες υπάρχουν αναπροσαρμογής των κοινοτικών πόρων από τα Διαθρωτικά Ταμεία στην αντιμετώπιση των επειγόντων εκτάκτων αναγκών του νομού Ηλείας με δεδομένα  τις  ασφυχτικές δημοσιονομικές  πιέσεις  στην Ελλάδα  και τη διογκωμένη οικονομική και κοινωνική ύφεση.
Παράλληλα με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ρόδη Κράτσα ζήτησε να περιληφθεί ειδικό πρόγραμμα για το νομό Ηλείας στο σχέδιο δράσης που θα προετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απασχόληση των νέων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο πρόσφατης απόφασης  για την απορρόφηση από χώρες με ιδιαίτερα προβλήματα όπως η Ελλάδα των 82 δις ευρώ που είναι αδιάθετα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου