Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο


Η δημοτική αρχή στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε δια στόματος Δημάρχου και αρμοδίων αντιδημάρχων, το βαθμό ικανοποίησης της για τον τρόπο που χειρίστηκε και αντιμετώπισε την πρόσφατη χιονόπτωση, αλλά και πολλά ακόμη ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.
Είναι πολύ ικανοποιημένη και ευχαριστημένη η δημοτική αρχή για την ετοιμότητα που έδειξε και τον τρόπο που αντιμετώπισε την χιονόπτωση. Ενημέρωσε και το σώμα αλλά και τους πολίτες ότι η αντιμετώπιση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης ήταν καθαρές, κανένας πολίτης δεν είχε απολύτως κανένα παράπονο και επιχείρησαν ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερα από 50 μηχανήματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Υπεύθυνοι για «κάποια προβλήματα» που δημιουργήθηκαν ήταν τα αστικά λεωφορεία που δεν φορούσαν αντιολισθητικές αλυσίδες, πολίτες που δεν καθάρισαν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους, η έλλειψη εθελοντών και το ότι οι δάσκαλοι δεν καθάρισαν τις αυλές των σχολείων.
Επίσης, ενημερώθηκε το σώμα και οι Γιαννιώτες πολίτες ότι «πρόβλημα είχαν μόνον όσοι
δεν διαθέτουν αυτοκίνητο με τετρακίνηση και όσοι δεν χρησιμοποίησαν αλυσίδες», όπως επίσης ότι οι δρόμοι προς τα δύο νοσοκομεία της πόλης ήταν ανοικτοί συνεχώς.
Η συνέχεια της ενημέρωσης όμως ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αφού μάθαμε ότι μετά τη βροχή που έπεσε τη δεύτερη ημέρα, «κανένας δρόμος και καμία πλατεία δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα».
Η απάντηση της παράταξής μας σε όλα αυτά είναι πολύ απλή. Σε ποια πόλη συνέβησαν όλα αυτά; Πάντως όχι στα Ιωάννινα και όχι τις δύο ημέρες της χιονόπτωσης.
Η δημοτική αρχή όμως, είναι ικανοποιημένη και ευχαριστημένη και από το έργο της σε όλη την πόλη που σχετίζεται με τις λακκούβες που έχουν μετατρέψει την πόλη σε σουρωτήρι, με την καθαριότητα της πόλης, με την αντιμετώπιση των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων και με την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει επί ένα χρόνο.
Η απάντηση της παράταξής μας παραμένει η ίδια. Σε ποια πόλη αναφέρονται;
Η παράταξή μας αντιλαμβάνεται και πιστεύει ότι πραγματικά η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, είναι όντως ευχαριστημένη από όλα τα παραπάνω.
Αυτή την πόλη θέλει η συγκεκριμένη δημοτική αρχή και με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεται το σωστό χειρισμό των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό θέλει να κάνει, αυτό μπορεί να κάνει.
Αυτό όμως, πλέον έχει αποκαλυφθεί και σε όλους τους πολίτες του νέου Καλλικρατικού δήμου. 
Η δημοτική αρχή όμως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποκάλυψε και την πραγματικότητα για το πώς αντιλαμβάνεται και το πώς χειρίστηκε και χειρίζεται το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου, επιβεβαιώνοντας απόλυτα και για μια ακόμη φορά την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και τις θέσεις που διατύπωσε από την πρώτη μέρα για το συγκεκριμένο θέμα.
Η δημοτική αρχή προχώρησε στην μετατροπή σύμβασης ορισμένου χρόνου σε αορίστου ενός εργαζομένου (ΑΜΕΑ) με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ.
Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Νίκος Γκόντας ρώτησε το Δήμαρχο της πόλης ποια είναι η διαφορά του συγκεκριμένου συμβασιούχου με όλους τους συμβασιούχους που εκδιώχτηκαν από τις εργασίες τους πριν ένα χρόνο, αλλά και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους συμβασιούχους του δήμου που είναι ΑΜΕΑ. Ξεκαθάρισε δε πως η παράταξή μας δεν έχει καμία αντίρρηση με τη συγκεκριμένη μετατροπή σύμβασης, αλλά με την επιλεκτική αντιμετώπιση και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η δημοτική αρχή απέναντι στους εργαζομένους.
Ο Δήμαρχος απάντησε πως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έχει πολλά χρόνια στο Δήμο, είναι απαραίτητος και είναι και ΑΜΕΑ.
Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτήματα:
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος με 6 χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο, είναι παλαιότερος από εργαζομένους που εκδιώχθηκαν και δούλευαν στο Δήμο για 8 ή 10 χρόνια;
Είναι ο μόνος απολύτως απαραίτητος (που καλύπτει δηλαδή πάγιες και διαρκείς ανάγκες);
Είναι ο μόνος εργαζόμενος που πληροί τα κριτήρια για τη μετατροπή σύμβασής του σε αορίστου χρόνου;
Πώς γίνεται η συγκεκριμένη σύμβαση να μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου με απόφαση ΔΣ όταν για τους εργαζόμενους στην πρώην ΑΔΕΙ η δημοτική αρχή ισχυριζόταν ότι δεν αρκεί μια τέτοια απόφαση;
Για την παράταξή μας όλοι οι εργαζόμενοι είναι ίσοι και θα πρέπει να έχουν και την ίδια αντιμετώπιση από τη δημοτική αρχή.
Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στο δήμο, οι απολυμένοι της πρώην ΑΔΕΙ και η παράταξή μας θα περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση της δημοτικής αρχής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου