Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: Ζητείται κυβέρνηση με ισχυρή εντολή


Το αίτημά του για μία νέα κυβέρνηση με «ισχυρή και νωπή εντολή» επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», όπου εκτιμά επίσης ότι η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση «απομάκρυνε τη χώρα από τον γκρεμό».
Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, δηλώνει:«Χρειάζονται τώρα συγκεκριμένα πράγματα. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες: Την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».
Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας, ως αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, «της λανθασμένης οικονομικής συνταγής, της ανεπάρκειας και της αναποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».
Μετά την «εξωφρενική εξαγγελία δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα βρέθηκε στην άκρη του γκρεμού. Βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο άμεσης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας». Κι αν αυτό συνέβαινε, εκτιμά, θα οδηγούσε σε αληθινή λεηλασία της χώρας, του λαού της και του πλούτου της, που δεν είναι μόνο η δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Είναι, σημειώνει, «οι νέοι άνθρωποι, η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Ανεξαρτησία, η ταυτότητα της κοινωνίας μας» αναφέρει.
«Η χώρα απομακρύνθηκε από τον γκρεμό»
Ο Α. Σαμαράς εκφράζει την πεποίθηση ότι με την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, «η χώρα απομακρύνθηκε από τον γκρεμό», επισημαίνει, όμως, ότι «τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας».
Απαντώντας στο ερώτημα, που οφείλεται η αλλαγή της στάσης της ΝΔ στο θέμα του Μνημονίου, ο πρόεδρος του κόμματος εξηγεί, μεταξύ άλλων: «Τα πράγματα σήμερα δεν ίδια με όσα επικρατούσαν στις αρχές του 2010. Τότε το χρέος ήταν βιώσιμο, σήμερα δεν είναι. Τότε οι Ευρωπαίοι -με ευθύνες του κ. Παπανδρέου- πίστευαν ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως ελληνικό. Τώρα κατανοούν ότι δεν είναι, ότι μεταδίδεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό Νότο. Τότε δεν αμφισβητείτο η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Τώρα αμφισβητήθηκε».
Για τις καταστροφές που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι αυτοί που τις διέπραξαν «ήταν προετοιμασμένοι και οργανωμένοι. ΕΚαι έπληξαν ολόκληρη την Ελλάδα» και τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς».
Αναφορικά με το κυπριακό ο Α.Σαμαράς διαβεβαιώνει πως «η Νέα Δημοκρατία στέκεται πάντα δίπλα (στην Κύπρο) στην αναζήτηση μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και λειτουργικής λύσης».
Μία συμφωνία που δεν θα έχει τα στοιχεία αυτά, «εκτός από άδικη θα είναι και μη βιώσιμη και, σε τελική ανάλυση, δεν θα είναι ούτε λύση», εξηγεί ο πρόεδρος της ΝΔ και διαμηνύει ότι «αν κάποιοι βιάζονται να "καταργήσουν" την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνουν λάθος και θα πρέπει να το καταλάβουν τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου