Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σταθερά Μπροστά με Μεγάλη Διαφορά η Ν.Δ.


Η νέα έρευνα της εταιρείας Vprc (π. ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 16/2) με δειγματοληψία από 10 έως 13 Φεβρουαρίου που κάλυψε τα τελευταία γεγονότα της ψήφισης των Συμβάσεων Χρηματοδοτικής διευκόλυνσης της Ελλάδας, βεβαιώνει τη σταθερή υπεροχή της ΝΔ με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των άλλων κομμάτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής που δημοσιεύεται, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, 11,5 μονάδες περισσότερο από τη Δημοκρατική Αριστερά που ακολουθεί στη 2η θέση με 16%, αλλά και 16,5 μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνει την 5η θέση της κατάταξης με 11%. Μεσολαβούν το ΚΚΕ με 14% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%, ενώ ο ΛΑΟΣ περιορίζεται στο 4,5%. Ακολουθούν, πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,5% και κάτω από το όριο η Χρυσή Αυγή (2,5%), η Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (2%). Με ακόμα μικρότερα ποσοστά όλα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά  3,5%.          
Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται σε σταθερό επίσης κλίμα μεγάλης δυσαρέσκειας των πολιτών για τις επιλογές και την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έφερε την Ελλάδα μπροστά στην άβυσσο της χρεοκοπίας, με το 92% να απαντά ότι είναι δυσαρεστημένοι
από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα και η σημερινή μεταβατική κυβέρνηση. Γι’ αυτό και είναι άμεση ανάγκη η  προσφυγή στις κάλπες. Να γίνουν εκλογές για να υπάρξει ομαλότητα στον τόπο. Προϋπόθεση για να αρχίσουμε και πάλι να ελπίζουμε είναι η ύπαρξη μίας κυβέρνησης με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου