Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου


Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων. Προβλήματα προσβασιμότητας εντοπίστηκαν σε ορισμένα ορεινά χωρά, όπως Συρράκο, Αετομηλίτσα και Φούρκα. Ακόμη σημειώθηκαν διακοπές μικρής διάρκειας της ηλεκτροδότησης σε ορισμένα χωριά, κυρίως των Δήμων Ζίτσας  και Β. Τζουμέρκων.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας, όμως σε μικρότερη ένταση.
Σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος εξήρε τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. «Αναμέναμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ήμασταν σε ετοιμότητα. Από το απόγευμα της Τετάρτης συντονιστήκαμε με τους Δήμους και την Τροχαία με αποτέλεσμα να έχουμε λίγα σχετικά προβλήματα». 
Τις επόμενες ώρες αναμένονται βροχοπτώσεις, κυρίως ασθενείς στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, και περιορισμός των χιονοπτώσεων στα ορεινά. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς κατά τις μετακινήσεις τους για κατολισθητικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου