Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αφήνουν σε ιδρύματα τα παιδιά λόγω κρίσης


Αυξάνονται καθημερινά οι οικογένειες που βρίσκονται στο κατώφλι της δραματικής απόφασης να απαρνηθούν τα ίδια τους τα παιδιά, διότι δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να τα θρέψουν. Επιστρέφουν έτσι αλλοτινές εποχές, όταν δεκάδες προνοιακά ιδρύματα δέχονταν κάθε μέρα παιδιά - κυρίως βρεφικής ηλικίας - από οικογένειες που αντιμετώπιζαν άλυτα οικονομικά προβλήματα.
Η ύφεση, που έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας κατ' επιταγή της τρόικας, επαναφέρει αυτό το τρομακτικό κοινωνικό πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία, που τα τελευταία 30 χρόνια το είχε "ξεχάσει".
Πληθαίνουν λοιπόν κάθε μέρα που περνά οι οικογένειες που χτυπούν τις πόρτες των ιδρυμάτων του νησιού ζητώντας στέγη και φαγητό για τα παιδιά τους. Έχοντας περάσει το κατώφλι της οικονομικής εξαθλίωσης, άνθρωποι που αδυνατούν να προσφέρουν έστω ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους φτάνουν στο σημείο να παρακαλούν ώστε να ενταχθούν σε κάποιο από τα ιδρύματα, τα οποία σιγά-σιγά ασφυκτιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου