Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η ανεργία καλπάζει


Δέος προκαλούν τα νέα στοιχεία για την ανεργία που ανακοίνωσε χθες η Eurostat. Υπερβαίνουν, άλλωστε, τα όσα μας έλεγε έως τώρα η ΕΛΣΤΑΤ.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατόρθωσαν να εκτοξεύσουν την ανεργία στην Ελλάδα στη δεύτερη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Η Ελλάδα με ανεργία 19,2% ακολουθεί τώρα την Ισπανία με ποσοστό 22,9%.
Χιλιάδες συμπολίτες μας καταδικάζονται στην ανεργία μέσα από τις αναποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην οικονομία, με τις επιχειρήσεις να ασφυκτιούν από την καταστροφική μείωση της ζήτησης και τους πολίτες να έχουν φθάσει στο σημείο να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές.
Από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ένας στους δύο νέους, είναι αυτή τη στιγμή, άνεργος, ενώ η ανεργία των γυναικών αγγίζει το 22,1%.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι η ανεργία αυξάνεται μήνα το μήνα αλματωδώς:
Η Ελλάδα διαθέτει την «πρωτοτυπία» να είναι η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη των 27 που κάθε μήνα η ανεργία αυξάνεται κατά 0,4%!
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει
τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης για άμεσα μέτρα πολιτικής που θα ανατρέψουν και θα αναστρέψουν τη σημερινή πορεία. 
Υπογραμμίζει την ανάγκη για επενδύσεις στην ανάπτυξη.
Την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για Επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνωση της ρευστότητας της αγοράς, επενδύσεις, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ προς την κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Οι καιροί ου μενετοί.
Οι Έλληνες και η Χώρα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου