Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ


Οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, είναι ότι μας απέμεινε για να νοιώθουμε ασφαλείς σε αυτή τη χώρα. Ο λαός μας μπορεί να επιβιώσει με «ξερό ψωμί» αλλά όχι χωρίς την ασφάλεια της παρτίδας του.
Άμεσα και με σαφήνεια θα πρέπει να διευκρινιστούν τα όσα απαράδεκτα διαρρέουν από χθες το βράδυ κυβερνητικοί κύκλοι για τις απαιτήσεις της τρόικας που αφορούν σε απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας.
Ακόμη χειρότερα, τα ίδια σενάρια αναφέρουν ότι οι αξιολογήσεις των στρατιωτικών για το ποιός μένει και ποιός φεύγει θα γίνουν από μηχανισμό της τρόικας!
Το αν οι Ελληνικές ΕΔ πρέπει να αναδιοργανωθούν με στόχο να γίνουν πιο ευέλικτες και πιο οικονομικές, είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολεί αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μόνο η Ελληνική κυβέρνηση έχει την αρμοδιότητα να κρίνει πότε  και πως θα προχωρήσει στις εκάστοτε αλλαγές που προτείνει η στρατιωτική ηγεσία. Κανείς άλλος και ειδικά εκτός Ελλάδος δεν έχει το δικαίωμα της οποιασδήποτε παρέμβασης ακόμη και της έκφρασης άποψης για θέματα εθνικής ασφαλείας της χώρας μας. Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα αποτελέσει "πραξικόπημα" από έξω.
«Η πατρίς ανήκει εις όλους μας, αλ' ουδείς εξ ημών είναι η Πατρίς. Ο υποκαθιστών ή θέτων τον εαυτόν του υπεράνω της ιδέας αυτής, είναι ιερόσυλος και επαίσχυντος»

Αντώνιος Βασιλείου
Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου