Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οδηγίες προς Έλληνες καταθέτες


Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, με επίσημη ανακοίνωσή του, έχει εγγυηθεί στο 100% τις καταθέσεις σε οποιαδήποτε κυπριακή τράπεζα που υπάρχει στην Ελλάδα .
Έχετε λεφτά σε κάποια από τις τρεις κυπριακές τράπεζες που βρίσκονται στην Ελλάδα; Δηλαδή, σε κάποια από τις Λαϊκή (πρώην Marfin), Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική; 
Μην ανησυχείτε για την τύχη τους. Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, με επίσημη ανακοίνωση του, έχει εγγυηθεί στο 100% τις καταθέσεις αυτές, οπότε δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας και πολύ περισσότερο πανικού. 
Τα λεφτά αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα στον κάθε κάτοχο τους, κανονικά μέσω ΑΤΜ, και σε οποιοδήποτε κατάστημα ανά την ελληνική επικράτεια από την Πέμπτη και μετά, καθώς σήμερα και αύριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών θα είναι κλειστά. 
Η εγγύηση αυτή παρέχεται σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που αποτελεί την «δεξαμενή» των κεφαλαίων της οικονομικής βοήθειας που έχει εγκριθεί από τους δανειστές της Ελλάδας, για το τραπεζικό της σύστημα. Τουτέστιν, τα λεφτά αυτά τα εγγυάται η τρόικα και το ελληνικό δημόσιο. 
Όπερ σημαίνει ότι οι Έλληνες ή όποιοι άλλοι καταθέτες και των τριών αυτών τραπεζών, στη χώρας μας, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο σε ποιο ακριβώς ύψος υπολογίζεται τι σύνολο αυτών των καταθέσεων, καθώς αποτελεί ένα στοιχείο
το οποίο έχει στη διάθεση της η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά κρίνει ότι είναι μη δημοσιοποιήσιμο. Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου. Από εκεί πάντως, γίνεται γνωστό ότι τα λεφτά που είχαν παρκαρισμένα οι Ρώσοι στο νησί έφταναν περίπου στα 18 δις ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου